Apple'a bu kez de QuickTime için dava açıldı!

CHIP Online
11-05-2013, 16:00   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Daha önce Siri nedeniyle Apple'a dava açmıştı; şimdi hedefinde yine Apple'ın bu 2 ürünü var!

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/app ... a-acildi_40276.html

Resimlerle: Apple'ın davalık logoları

Tayvan'da bulunan alan bir üniversite, bu yıl içerisinde ikinci defa Apple'a dava açtı. Bu kez, FaceTime, QuickTime ve benzeri programlarda kullanılan video sıkıştırma patentlerini çiğnediği gerekçesiyle açılan davanın sonucu henüz belli değil.


7561078 nolu ABD patenti "veri grubunu, özellikle video verilerini, kodlama sistemi" olarak geçiyor. Ulusal Cheng Kung Üniversitesi'nin avukatlarına göre; FaceTime, QuickTime gibi Apple ürünleri üzerindeki hemen her video, bu patenti ihlal ediyor.


Apple'ın, bilinçli olarak yaptığı iddia edilen bu patent ihlali yüzünden bilinmeyen bir miktarda parasal zarara uğradığını belirten üniversite, verilen hasarların ve yapılan harcamaların karşılanmasının yanı sıra firmaya karşı kalıcı bir ceza arayışı içerisinde.


Dava şu anda Teksas'da yer alan bir "patent dostu" mahkemede yürütülüyor. Geçen temmuz ayında da Cupertino'nun Siri teknolojisinin iki patenti ihlal ettiği gerekçesiyle açılan dava, yine aynı mahkemede sonuçlandırılmıştı.


Öyle gözüküyor ki, bu mahkemenin seçilme sebebi davaların çabuk bitmesinin yanı sıra, büyük bir oranla patent sahiplerinin lehine karar vermesinden kaynaklanıyor.

Tüm Konu: Apple'a bu kez de QuickTime için dava açıldı!

Resimlerle: Apple'ın davalık logoları

Kaynak: www.chip.com.tr