Apple'a "çimdikleme" patenti şoku!

CHIP Online
20-12-2012, 15:00   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Samsung ve Apple kavgasında, Apple'ın en çok güvendiği silahı bir anda elinden kayıp gitti!

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/app ... nti-soku_37673.html

Resimlerle: Alınmış en ilginç fare patentleri

Samsung'a karşı elde ettiği 1.05 milyar dolarlık zaferinin ardından Apple, patent savaşında zor günler geçiriyor. Çoklu dokunmatik patentinin USPTO tarafından "geçici" olacak geçersiz kılınmasının ardından şimdi de "çimdikleyerek yakınlaşma" patenti geçersiz sayıldı.


Birleşik Devletler Patent ve Marka Ofisi (USPTO) tarafından "Geçici" olarak geçersiz sayılan sözkonusu "çimdikleyerek yakınlaşma" ("pinch to zoom") patenti, Apple'ın Samsung'dan alacağı 100 milyonlarca dolarda büyük rol oynuyor. Daha önce geçerli sayılan bir patentin "tekrar inceleme" sonucunda geçersiz sayılması, patent sisteminin zayıflığını gösteriyor olsa gerek. Peki bu durum Samsung için ne anlama geliyor?


Sözkonusu patentlerin tamamen geçersiz sayılması için gerçekleşmesi gereken birçok adım var. Ancak Samsung, bu gelişmeyle beraber yeni bir dava açmayı düşünebilir. Apple'ın ise geçersiz sayılan bu patentlerinin geçerliliğini kanıtlaması gerekecek. Sonuç olarak Samsung'dan 2.5 milyar dolar talep eden Apple'ın 1 milyar dolarlık alacağının da tehlikeye girmek üzere olduğunu söyleyebiliriz.

Tüm Konu: Apple'a "çimdikleme" patenti şoku!

Resimlerle: Alınmış en ilginç fare patentleri

Kaynak: www.chip.com.tr