Apple'a Çin şoku!

CHIP Online
31-08-2012, 20:15   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Dünyanın hemen her ülkesinde şov yapan Apple ve iPhone'a, Çin'den çok kötü bir haber geldi...

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/apple-a-cin-soku_35580.html

Resimlerle: Apple servetini harcayabileceği 8 şey!

Apple'ın Çin akıllı telefon pazarındaki payı yılın ikinci çeyreğinde neredeyse yarıya inerek yüzde 10'a düştü. Düşüşün nedeni tüketicilerin bir kısmının iPhone 5'i beklemesi, bir kısmının da başka markalara geçmesi.


Bu yıl ilk defa Çinli tüketiciler akıllı telefonlara normal cep telefonlarından daha fazla ilgi gösteriyor. Örneğin cep telefonlarını sadece Asya'da satan Lenovo yüzde 11 pazar payına ulaştı ve 7. sıradan 2. sıraya yükselerek Apple'ı yerinden etti.


IDC analistlerinden TZ Wong, Reuters'a yaptığı açıklamada: "İşin içinde iki unsur var. Birisi dönemle ilgili, insanlar yeni telefonun geleceğini biliyorlar. İkincisi ise alternatiflerin geçen seneye oranla çok daha çekici hale gelmiş olması. Sene içinde iPhone cephesinde değişiklik olmadı" diyor.


Samsung ülkede hala yüzde 19 pazar payı ile birinci sırada. Apple, ZTE'nin arkasından 4. sırada geliyor. 5. sırada ise HTC var.


Çin'de toplam akıllı telefon sevkiyatı 44 milyon adet. Bu da toplam mobil cihaz sevkiyatının yarısını oluşturuyor. Ülkede bir milyarın üzerinde abone var ve bu da ülkenin ABD'yi geçerek en büyük akıllı telefon pazarı haline gelmesi ihtimalini güçlendiriyor.

Tüm Konu: Apple'a Çin şoku!

Resimlerle: Apple servetini harcayabileceği 8 şey!

Kaynak: www.chip.com.tr