Apple'a darbe ardına darbe...

CHIP Online
21-01-2013, 21:00   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Apple, açık ara önde gittiği tablet pazarında ilk yenilgiyi aldı. Hem de teknolojinin tam merkezinde

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/app ... na-darbe_38212.html

Resimlerle: Tabletiniz için en iyi 25 aksesuar

Apple'ın iPad modellerini leblebi gibi sattığını herkes biliyor. Ancak şimdi karşısında, piyasaya çıktığı günden bu yana hızı hiç kesilmeden satılan bir model daha var: Google Nexus 7.


Nexus 7'ye olan talep o kadar büyümüş durumda ki, cihaz Japon pazarında Apple iPad satışlarını sollamış durumda. Hatta bununla da yetinmeyen Nexus, Apple'ın 7 inç'lik iPad Mini modeli de dahil olmak üzere tüm ürünlerinin satışlarını geride bırakmayı başardı. Haberin geldiği kaynak ise Japonya'nın günlük gazetesi Nikkei oldu.


Nikkei, bu kesin sonuca ulaşmak için Noel süresince satış yapan toplam 2.400 elektronik mağazasının satış rakamlarını kullandı. Alım çılgınlığının yaşandığı Noel dönemi için ortaya çıkan rakamlardaysa, sadece Nexus 7'nin ulaştığı pazar payı yüzde 44,4 olarak beyan edilirken, tüm iPad serilerinin pazar payı yüzde 40,1 olarak açıklandı.


Japon pazarını uzun süredir elinde bulunduran Apple'ın, sahip olduklarını kaybetmesinin sebebinin başındaysa pek tabi satış fiyatları yer alıyor. Nexus 7 9.800 Yen'lik etiket fiyatına sahipken, iPad Mini'nin en ucuz modeli 28.800 Yen'den satılıyor.

Tüm Konu: Apple'a darbe ardına darbe...

Resimlerle: Tabletiniz için en iyi 25 aksesuar

Kaynak: www.chip.com.tr