Apple'a karşı açılan en çılgın 5 dava!

CHIP Online
26-05-2011, 00:03   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Her gün Apple'a yeni bir dava açılıyor ama geçmişte açılan bu 5 çılgın davanın yeri bambaşka!

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/appl ... n-5-dava_27141.html

Resimlerle: Saç baş yolduran telif davaları

iPhone, iPad ve iPod'lara olan bağlılığın yaratıcısı Apple'ın başı, açılan davalar nedeniyle epey ağrıdı. 2011'in ilk çeyreğinde 26.74 milyar dolar gelir elde ettiği açıklanan şirketten herkesin bir şey elde etmek istemesi son derece normal gibi görünüyor. İşte Apple' karşı açılan en çılgın 5 dava:

iPhone'un pil ömrü

2007'de bir müşteri tarafından açılan davada iPhone'un pillerinin değiştirilemediği konu edilmişti. Ancak Apple, bunu gizlemiyordu ve iPhone'un değiştirilebilen bir pile sahip olmadığını açıkça belirtiyordu. Üstelik cihazın 400 şarj ve deşarjın ardından dahi yüzde 80'lik kapasiteyi koruduğu biliniyor.

iPod sağır ediyor

2006'da bir Louisiana'lı müşteri, iPod'un 115 desibele kadar ses çıkarabildiğini, ancak bazı araştırmaların bu seviyede bir müziğin günde 28 saniye dinlenmesinin zamanla işitme kaybına yol açabileceğini iddia etti. Davada milyonlarca kişinin duyma yeteneğinin riske atıldığı da yer alıyordu. Davacının isteği ise bir yazılım güncellemesi ile ses seviyesinin 100 desibele sınırlanıp, bir kısım paranın kendisiyle paylaşılmasıydı. Ancak dava 2009'da reddedildi.

Tüm konu: Apple'a karşı açılan en çılgın 5 dava!

İzleyin: Apple'la fena dalga geçti

Resimlerle: Saç baş yolduran telif davaları


Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Apple'a açılan davalar sizce ne kadar haklı?