Apple - Adobe savaşı Photoshop'u da vurdu!

CHIP Online
23-07-2011, 15:00   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Apple - Adobe savaşı Flash'ı aştı, Photoshop'a kadar sıçradı... Peki şimdi ne olacak?

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/appl ... da-vurdu_28201.html


Resimlerle: Apple hakkında bilmediğiniz 10 gerçek!

Apple ile bilgisayar ve internet yarayıcıları için olmazsa olmaz çok sayıda yazılımı sunan Adobe arasındaki kıyasıya çekişme devam ediyor.

Geçtiğimiz sene Adobe'u, Flash yazılımının düşük performansa neden olmasıyla suçlayan Apple, iPhone ve iPad gibi kendi ürünlerinde de Flash'ı desteklemeyeceğini söylemişti. Adobe da bunun üzerine Apple'a karşı "We love Apple (Apple'ı Seviyoruz)" ve "We love Choice (Seçimi Seviyoruz)" isimli kampanyalar düzenlemişti.

Venture Beat'te yazanlara göre Adobe, Mac OS X Lion'un yayınlanmasının hemen ardından Acrobat, Dreamweaver, Fireworks, Flash Builder, Flash Catalyst, Illustrator, Lightroom, Photoshop ve Premiere Pro'nun yeni Mac OS X ile yaşadığı uyumluluk sorunlarını listeledi. Daha da kötüsü,  Flash Builder ve Catalyst gibi bazı Adobe yazılımlarının Lion'da kesinlikle çalışmadığı duyuruldu. Üstelik Adobe, bu konuda bir güncelleme de düşünmüyor.

Kısacası Adobe ve Apple arasındaki savaş, Flash'ı da aşarak Photoshop gibi popüler programlara kadar sıçramış gibi görünüyor. Bakalım geri adım atan bir taraf olacak mı?

Tüm konu: Apple - Adobe savaşı Photoshop'u da vurdu!

Resimlerle: Apple hakkında bilmediğiniz 10 gerçek!

Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Sizce Apple'ın Adobe uygulamalarına destek vermemesinin nedeni nedir?