Apple, bütün küçük balıkları yutuyor!

CHIP Online
11-05-2014, 15:00   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

"Büyük balık küçük balığı yutar" sözü, adeta Apple'ın son 16 ayını anlatıyor!

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/app ... -yutuyor_46768.html

Resimlerle: Apple'ın "inanılmaz" olmayan 10 ürünü!

Apple'ın ilk çeyrekteki kazançları ile ilgili konuşan CEO Cook, şirketin yetenekli çalışanlara ve "muazzam teknolojiye" sahip firmalar arayışında olduğunu söyledi. Böyle firmaları satın aldıklarını ve almaya da devam edeceklerini belirten Cook, en önemli kıstasın Apple'a "kültürel olarak uygun" olmaları olduğunu belirtti. Cook ayrıca, Apple'ın alımlarının mantıklı olup olmadığının tartıldığını ve uzun vadede hisse sahiplerinin kazançlarının da hesaba katıldığını sözlerie ekledi.


Cook açıklamasında "En fazla harcayan olma veya en fazla şirketi satın alma yarışı içinde değiliz. Bizim yarışımız insanların hayatını iyileştirecek en iyi ürünleri yapmak konusunda" cümlelerine yer verdi.


Apple, stratejik bir şekilde daha küçük sayılacak firmaları alarak, herhangi bir alım üzerinde 1 milyar dolardan fazla harcamamak gibi bir geleneğe sahip. Ancak Cook, doğru teklif ile karşılaştıkları taktirde bunun değişebileceğini söylüyor: "Çok fazla harcayamayacağımızı belirten bir kurala veya benzeri bir genellemeye sahip değiliz. Uygun gördüğümüz fiyatı harcamaya hazırız."


CEO'nun açıklamalarına göre, Şubat ayı itibarı ile, geride kalan 16 ayda 23 firma Apple tarafından satın alınmış durumda. Alınan yirmidördüncü firma ise, Japonyalı çip üreticisi Renesas SP Drivers olabilir. Bu ayın başlarında, iki firma arasında görüşmeler olduğuna dair bir söylenti ortaya çıkmıştı. Bu firma, Apple'ın iPhone'ları için LCD çipleri üretmekte ve söylentiler, 479 milyon dolar gibi bir satış fiyatı ekseninde şekilleniyor.


Apple, bahsi geçen 16 ay içerisinde, çoğunluğu haritalama üzerine olan pek çok firmayı satın aldı. Bunun anlamı da firmanın iOS ve OS X üzerindeki Maps ürünlerini geliştirmeyi kafaya takmış olduğu. Yapılan bu alımların arasında, toplu taşıma ve navigasyon firması HopStop, kamu kaynaklı haritalama Locationary, iç mkean GPS firması WifiSLAM ve dijital haritalama firması BroadMap yer alıyor...

Tüm Konu: Apple, bütün küçük balıkları yutuyor!

Resimlerle: Apple'ın "inanılmaz" olmayan 10 ürünü!

Kaynak: www.chip.com.tr