Apple'da isyan mı başlıyor?

CHIP Online
13-08-2013, 20:15   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Steve Jobs'un ölümünden sonra başa geçen Tim Cook, ilk kez hedef tahtasına çıkmak üzere...

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/app ... basliyor_42001.html

Resimlerle: Steve Jobs'u kovan 6 kişi!

Steve Jobs'ın ölümünden sonra başlayan yeni dönemde, Apple'a ne olacak sorusu nihayet ciddi ciddi tartışılmaya başlandı. Apple yönetim kurulu ve hissedarlar, yeni CEO Tim Cook'tan memnun olsalar da yeterli bulmadıklarını ifade ettiler. Geçen yıl Apple'ın hisse değeri 700 dolar seviyesindeyken, bu yıl 450 dolar seviyesine geriledi. Apple büyük cirolar yapıyor ve büyük karlar elde ediyor olsa da, Steve Jobs dönemindeki gibi yaratıcı fikirler ortaya koyamıyor ve yenilikçi ürünler geliştiremiyor. En azında Apple yatırımcılarının görüşleri bu yönde. 


Venture Beat'in haberine göre, Apple'ın yönetim kurulu, bu konuda Tim Cook'u uyardı ve araştırma geliştirmeye daha fazla önem vermesini, yenilikçi ürünler çıkarmasını istedi. Apple'ın yönetim kurulunda ABD eski başkan yardımcısı Al Gore, Disney'in CEO'su Robert Iger gibi ünlü isimler yer alıyor.


Tim Cook ise bu kış sezonunda, Apple'ın yeni ürünlerinin piyasaya çıkacağının altını çiziyor. Bunların arasında iPhone 5S ve ucuza satılacak, muhtemel bir plastik kasalı iPhone 5C de yer alıyor.


Apple yönetim kurulunu telefon satışlarının düşmesi de endişelendiriyor. ABD'de çok iyi olan iPhone satışları, ABD dışında giderek düşüyor. Pazarda liderliğe yükselen Android'in ve Windows Phone telefonların baskısı giderek artarken, Apple'ın eski karlılığını sürdürebilmesi için rakipsiz yeni ürünler piyasaya sürmesi gerekiyor.

Tüm Konu: Apple'da isyan mı başlıyor?

Resimlerle: Steve Jobs'u kovan 6 kişi!

Kaynak: www.chip.com.tr