Apple'da neler oluyor?

CHIP Online
18-08-2012, 13:30   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Hep kazandığı büyük paralarla gündem olan Apple'dan gelen son haber, kafa karıştırdı!

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/apple-da-neler-oluyor_35381.html

Resimlerle: Apple ürünlerinin evrimi!

Her ne kadar Apple ismi, dünyanın en zengin şirketleri arasında yer alsa da, firmanın son kullanıcı satış tarafından garip haberler geliyordu. Apple'ın, Apple Store çalışanlarının bir kısmını işten çıkarttığı, bir kısmınınsa çalışma saatlerinin azaltıldığı haberleri, bir anda kafa karıştırmak için yeterli oldu.


Apple ABD'de yarı-zamanlı çalışan işçilerin bir çoğu işten çıkarılmasalar da, çalışma saatleri oldukça düşürüldü. Ayrıca tam zamanlı çalışan işçilerin aldığı zamlar da kesilerek, maaşlarının eski hallerine döndürüldü.


Etkilenen çalışanlar genellikle yeni işe alınan veya eğitim görenlerdi. Apple'ın bu mali kesintilere ve önlemlere neden başvurduğu ise günlerce tartışma konusu oldu.


İşin gerçeği ise yeni ortaya çıktı. Apple'dan gelen açıklamada bu kesintiler doğrulandı ancak hepsinin bir hata olduğu söylendi. Açıklamaya göre Apple, yeni bir işe alma stratejisigeliştirmek isterken yaptığı hata nedeniyle tüm bunlar yaşandı. Şu anda eski stratejilerine döndüklerini açıklayan şirket yetkilileri, etkilenen çalışanların haklarının geri verildiğini duyurdu. 


Kısacası yaşanan kısa kriz, bu açıklamayla birlikte geride kalmış gibi görünüyor...

Tüm Konu: Apple'da neler oluyor?

Resimlerle: Apple ürünlerinin evrimi!

Kaynak: www.chip.com.tr