"Apple'dan daha iyisini yaparız!"

CHIP Online
13-03-2014, 14:15   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Teknoloji devi, iPhone 5S'in parmak izi sensörü ile çok ses getiren Apple'a meydan okudu!

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/app ... -yapariz_45910.html

Resimlerle: iPhone 5S'ten fotoğraflar!

Motorola'nın yıllar önce Atrix modeli Android telefonlarında başarıyla parmak izi sensörü kullanmasına rağmen akıllı telefon kullanıcılarının parmak izi sensörünün önemini iPhone 5S ile fark etmesi büyük bir ironidir. Ancak piyasadaki trendleri Apple'ın ve iPhone'un belirlemesi şaşırılacak bir durum değil.


Diz üstü bilgisayarların touch-pad'lerinden tandığımız Synaptics firması da şimdi parmak izi sensörü konusuyla gündeme geldi. Parmak izi sensörü üreten Validity firmasını 225 milyon dolara satın alan Synaptics yaptığı açıklamada, Apple'ın parmak izi sensöründen çok daha başarılı sensörler üreteceklerini iddia ediyor.


Telefonların dokunmatik ekranları üzerine yerleştirilecek parmak izi sensörlerinin, kullanıcı telefonun ekranındaki kilidi açmak için ekrandaki butonu kenara çekerken parmak izini otomatik olarak algılayacağını söyleyen Synaptics'in başkanı böylece telefonların ön veya arka yüzeyinde ayrıca bir buton bulundurma zorunluluğunun da ortadan kalkacağını anlattı.


Apple da kısa süre önce dokunmatik ekran üzerine yerleştirilecek bir parmak izi sensörü teknolojisinin patentini almıştı. Öyle görünüyor ki yakında telefon üreticileri dokunmatik ekrana ayrıca parmak izi sensörü yeteneği de ekleyerek rekabet edecekler.

Tüm Konu: "Apple'dan daha iyisini yaparız!"

Resimlerle: iPhone 5S'ten fotoğraflar!

Kaynak: www.chip.com.tr