Apple'dan "Farklı düşünmeyin" mesajı

CHIP Online
01-01-2009, 19:45   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

"Farklı Düşün" sloganını kullanan Apple, bir çalışanı farklı düşünmeyi abartınca bakın ne yaptı...

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/Appl ... n-mesaji_10236.html

Resimlerle: Apple'ın hatırlamak istemedikleri…

1995'ten beri Apple'da program yazılımı ve beta testleri yapan Brett Barlow "Çok farklı düşündüğü için" Pazartesi günü işten çıkarıldı. Apple, Brett Barlow'un "Apple çalışanından beklenen normal standartlara uymadığı ve farklılık yaratmada çok ileri gittiği" için işine son verildiğini açıkladı. Apple yazılım ekibi başkan yardımcısı Avie Tevanian konu ile ilgili olarak '"Apple olarak elbette bireyselliğe önem veriyoruz ve farklılıkları destekliyoruz ancak Barlow bu konuda çok ileri gidiyordu" dedi.

Apple'daki  Barlow'un personel dosyasında bisikletini park etmek için iş yerinde makara sistemi kurması, testler sırasında kulaklık ile Bob Dylan dinlemesi ve "yaratıcı enerji" toplamak için Apple kampüsünde çıplak ayakla dolaşmak gibi örnekler bulunuyor. Barlow ilk defa 1996'da çalışma alanında profesyonel olmayan değişiklikler yaptığı için uyarı almış. Bunlar  Gandi, Einstein gibi kişilerin resimlerini asmanın yanı sıra monitörünün yan tarafına kırmızı  bir soru işareti çizmek, Jim Henson'un uygunsuz bir resmini masa üstü arka planı olarak kullanmak ve Apple sisteminin tescilli "bip" sesini John Lennon'un "Imagine" parçasının kısa bir bölümü ile değiştirmek gibi eylemleri içeriyor. Son olarak gecen hafta yöneticisine amuda kalkmış olarak yakalanan Barlow ise kendini  "Apple'ın yeni geliştirdiği bir Mac OS X yazılımında hata bulmuştum ve ne yaptıysam bu sorunu çözememiştim. Kendi kendime bu sorunu çözmem için amuda kalkmam gerekir diye düşündüm. Çözemediğiniz bir soruna tersten yaklaşmak çok mantıklı değil mi?" diye savundu.

Tüm konu: Apple'dan "Farklı düşünmeyin" mesajı

Resimlerle: Apple'ın hatırlamak istemedikleri…

Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Sizce yaratıcılık gerektiren işlerde normal olmayan davranışlar desteklenmeli mi?

Fattur
01-01-2009, 20:34   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
5,768 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Tem 2008

Adam abartmış.ama bu bir bugu çözmek için amuda kalkılabilinilir.bence adam koşsun ms ye projeleri satsın :P

PsikozY
02-01-2009, 22:55   |  #3  
Üye
Teşekkür Sayısı: 0
90 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2007

İşten çıkarmak için bahane...

Ben masama Einstein'ın fotoğrafını koydum diye işten çıkarılsam dava açardım. Hadi uygunsuz resim konusunda haklılar ama amuda kalktı diye kimseyi işten çıkaramazsınız. Kulaklıkla dinlemiş müziğini, bilgisayarını özelleştirmiş, kimseye bi zararı dokunmuş mu?

Başkalarının haklarına saygısızlık etmediği sürece insan istediğini yapmakta özgür değil midir?