Apple'dan uzaktan kumanda patenti!

CHIP Online
21-03-2014, 12:45   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Apple'ın bu planı, kolunuzu uzatarak kendi fotoğrafınızı çekme işini gereksiz bırakabilir!

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/app ... -patenti_46077.html

Resimlerle: Bozuk iPhone'lardan ortaya çıkan sanat!

Apple, iPhone'da kullanıcılarına uzaktan fotoğraf çekmek, fotoğrafları ön izlemek gibi işlevler sunan bir işlevin patentinin sahibi oldu.


Farklı kullanım alanlarının yanında "selfie" fotoğrafları çekmeyi kolaylaştıracak olan patent, "Uzak kamera denetimi için sistemler ve yöntemler" başlığını taşıyor ve fotoğrafları, uyarıları, kamera durumunu gösterebilen, kendi ekranına sahip olan bir denetimi tarif ediyor. Patente göre çekilmiş fotoğrafları düzenleyip silmek de denetim sayesinde mümkün olabilir.


Uzaktan kumanda denetimi, iPhone'a Wi-Fi, Bluetooth veya diğer kablosuz bağlantı türleri üzerinden bağlanıyor ve uzaktan video kaydetmeye de izin veriyor. Uzaktan kumanda üzerinden LED ışıkları, telefonun fotoğraf çekip çekmediği, o sırada video kaydedip kaydetmediği gibi bilgiler kontrol edilebiliyor. Kumanda üzerindeki bir düğme sayesinde kamera işlevleri ve modları arasında geçiş yapmak da mümkün oluyor.


Patent başvurusunun 2009'da yapıldığını ve her zamanki gibi patentte tarif edilen bir ürünün gerçeğe hiç dönüşmeyebileceğini hesaba katmakta fayda var.

Tüm Konu: Apple'dan uzaktan kumanda patenti!

Resimlerle: Bozuk iPhone'lardan ortaya çıkan sanat!

Kaynak: www.chip.com.tr