Apple için beterin de beteri varmış!

CHIP Online
31-07-2013, 16:45   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Apple, geçmiş yıllarda canını çok fazla sıkan sorundan kaçmaya çalışırken, çok daha kötüsüne çarptı!

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/app ... i-varmis_41784.html

Resimlerle: Apple'ın kayıplara karışan 9 ürünü

Apple, şüphesiz ürettiği teknolojik cihazları kadar, bir o kadar da bu cihazların üretim koşulları yüzünden gündeme gelmiş bir firma. Özellikle geçtiğimiz yıllarda, firmaya parça desteği sağlayan ve bir anlamda fason üretimini gerçekleştiren Foxconn hakkında birçok korkutucu haber ile karşılaşmıştık...


Apple'ın yeni iş ortağı olan Pegatron isimli, elektronik ve bilgisayar tasarım - üretim merkezi ise, görünüşe göre FoxconN'u bile aratatacak. Merkezde 70.000'den fazla işçinin çok kötü koşullarda çalıştığı bilgisi, artık herkesin farkında olduğu bir gerçek.


ABD merkezli işçi hakları kuruluşu "China Labor Watch"a göre Çin'de bulunan Pegatron fabrikaları, Foxconn'dan çok daha kötü şartlarda işçi çalıştırıyor. Yapılan açıklamada adı geçen firmanın, sağlık koşullarından, işçilere sağladığı yurtlara ve aynı zamanda zorla çalıştırmaya kadar geçen zaman içerisinde birçok sabıkası olduğundan bahsediliyor. Bu tarz baskıcı şirket yapıları, ne Çin kanunlarına uyuyor, ne de Apple'ın tedarikçi anlaşmasıyla örtüşebiliyor. 


Apple ise konu hakkında kendisini farklı bir şekilde savunuyor. Şirket, Pegatron fabrikalarını son altı yılda 15 defa denetlemiş ve yapılan son araştırmaya göre işçilerin haftada ortalama 46 saat çalıştıklarını belirlemiş. Fakat bu ve benzeri haberler China Lobor Watch'ı hiçbir şekilde memnun etmiş gibi durmuyor. Kurum, işçilere karşı sergilenen tutum hakkındaki detaylı araştırmasına devam edeceğini net bir şekilde dile getiriyor.

Tüm Konu: Apple için beterin de beteri varmış!

Resimlerle: Apple'ın kayıplara karışan 9 ürünü

Kaynak: www.chip.com.tr