"Apple'ın A7 işlemcisi, masaüstü sınıfında"

CHIP Online
11-04-2014, 16:45   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Apple'ın iPhone 5S tanıtımında yeni A7 işlemcisi için bu söyledikleri, doğru çıktı!

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/app ... inifinda_46333.html

Resimlerle: Apple iMac 21.5 inç testte!

Apple, [url="A7%20işlemcisi, masaüstü sınıfında"]iPhone 5S tanıtımında[/url] A7 işlemcisinin "masaüstü sınıfında" olduğunu iddia etmişti. Görünen o ki Apple, bu konuda doğru bir cümle sarf etmiş.


AnandTech'ten Anand Shimpi, Apple'ın A7 işlemcisinin Intel'in Ivy Bridge yongasıyla aynı sayıda çalıştırma portuna sahip olduğunu ve Haswell mimarisindekiyle eş "yeniden sıralama tampon belleğine" sahip olduğunu söyledi. Shimpi'ye göre Apple, "Krait/Silvermont'a rakip değil, Intel'in büyük çekirdeklerine çok daha yakın bir rakip geliştirdi".


Çalıştırma portlarının sayısı, işlemcinin aynı anda kaç talimatı yönetebildiğini belirlediğinden önem taşıyor. AppleInsider'a göre Apple'ın A7'si, "döngü başına 6 talimatı işleyebiliyor ve bu, bir önceki nesil Apple laptop'larda kullanılan Intel'in Ivy Bridge yongalarıyla aynı. A6'nın kapasitesinin ise iki katı."


Geniş "yeniden sıralama tampon belleği" ise görevleri en etkili tamamlamak üzere talimatlar arasından seçim yapılması gerektiğinde, işlemciye daha geniş bir seçim yelpazesi sunuyor. A7'nin 192 talimatlık tampon belleği, Intel'in Haswell tasarımlarına yetişiyor ve A6'nın 45 talimatlık tampon belleğinden 4 kat daha fazla.


Shimpi, A7'nin geleceğe yönelik olarak geliştirildiğini ve performansı daha da artırmak üzere potansiyel sunduğunu söylüyor. Ancak Apple'ın A7'nin "Cyclone" çekirdeğini geliştirmek yerine A8 gibi bir başka yeni mimari tasarımına geçme olasılığı da var.

Tüm Konu: "Apple'ın A7 işlemcisi, masaüstü sınıfında"

Resimlerle: Apple iMac 21.5 inç testte!

Kaynak: www.chip.com.tr