Apple'ın belalısı Psystar feyk attı!

CHIP Online
21-12-2009, 18:45   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Apple'ın en büyük belalısı olan Hackintosh cephesi, bu kez sağ gösterip sol vurdu...

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/appl ... eyk-atti_17164.html

Resimlerle: Apple laptop'larıyla 20 sene

Bildiğiniz gibi Hackintosh olarak bilinen Psystar ile Macintosh'un sahibi Apple bir yılı aşkın süredir o mahkeme senin, bu mahkeme benim birbirlerini kovalayıp duruyorlar. Apple'ın avukat ordusu Psystar'ın Hackintosh'larını satmasını engellemek için elinden geleni yapıyor. Ve sonunda tam da başarılı oldular, Psystar'ı pes etmeye zorladılar derken çok ilginç bir gelişme yaşandı.

En son geçtiğimiz hafta içinde görülen davada hakimin Apple lehine karar vermesinin ardından Psystar'ın avukatı Dow Jones Newswires'a verdiği röportajda şirketin başkanı Rudy Pedraza'nın kesin kararını verdiğini ve Psystar'ın tüm çalışmalarını durduracağını açıkladı. Bu açıklamadan kısa süre sonra şirketin web sitesi de kapatıldı.

Fakat hafta sonu çok ilginç bir gelişme yaşandı ve Psystar geri döndü! Hatta şirketin bir başka avukatı verdiği bir demeçte, ilk açıklamanın yanlış yansıtıldığını ve Psystar'ın kapanmadığını, faaliyetlerini sürdürdüğünü söyledi. Son duruşmada hakimin yasakladığı Rebel EFI adlı emülatör ise şu anda Psystar'ın sitesinde "stokta bulunmuyor" şeklinde bir notla satıştan kaldırılmış durumda.


Tüm konu: Apple'ın belalısı Psystar feyk attı!

İzleyin: Adobe Apple'la böyle dalga geçiyor

Resimlerle: Apple laptop'larıyla 20 sene

Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Sizce Psystar daha ne kadar dayanabilir?