"Apple'ın gerçek yüzünü gördük!"

CHIP Online
10-02-2014, 13:30   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Apple Apple olalı, eminiz bu kadar sert bir açıklamayla hiç karşılaşmadı!

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/app ... u-gorduk_45273.html

Resimlerle: Apple'ın davalık logoları

Online para transferi gündelik hayatlarımızı ne kadar kolaylaştırıyorsa, Bitcoin ve benzeri sanal para çeşitlerinin transferini yapmamıza imkan sunan uygulamalar da özellikle belirli bir kesim için büyük önem taşıyor. Nitekim Apple Çarşamba günü itibariyle, App Store üzerinde sanal para transferi yapılmasına imkan tanıyan son uygulama rolündeki Blockchain'i de sistemi üzerinden kaldırdı.


Başta Bitcoin olmak üzere, sanal para kavramı hayatımıza iyice girmiş durumda. Özellikle Bitcoin sistemi, iki yıl gibi uzun bir süredir aktif olarak kullanılıyor. Ancak Apple, Bitcoin gibi sistemlere başından beri karşı ve bu hoşnutsuzluk, sonunda Apple'ın ayakta kalan son bitcoin cüzdan uygulamasının da App Store üzerinden kaldırması ile sonuçlandı. Bugüne kadar, zaman içerisinde birçok farklı bitcoin cüzdan uygulamasını kaldıran Apple, Blockchain isimli 120.000'den fazla kullanıcıya ev sahipliği yapan uygulamayı kaldırırken bu kadar tepki alacağını herhalde tahmin etmiyordu.


Herhangi bir haber dahi vermeden uygulamanın kaldırılması, sanal para camiasını büyük oranda kızdırmışa benziyor. Bunun en güzel örneği ise, bir "Reddit" kullanıcısının, iPhone'ununu paramparça eden ilk beş kişiye Nexus 5 vereceğini garanti etmiş olması. 


...Ve Apple için çok sert sözler! Haberimizin ikinci sayfasında...


Tüm Konu: "Apple'ın gerçek yüzünü gördük!"

Resimlerle: Apple'ın davalık logoları

Kaynak: www.chip.com.tr