Apple'ın iTunes'u, Windows'la yarışıyor!

CHIP Online
23-02-2014, 18:30   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Apple'ın iTunes hizmetleri, geldikleri noktada adeta Microsoft'un Windows'una kafa tutuyorlar!

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/app ... arisiyor_45433.html

Resimlerle: Apple'ın efsane patronu Steve Jobs

Firmaların finansal açıklamalarında yapılan karşılaştırmaya göre, Apple'ın iTunes yazılım ve hizmet grubu, 2013 yılında neredeyse Microsoft'un Windows lisanslarından elde ettiği gelirin aynısını elde etmeyi başardı.


iTunes, iBooks, App Store ve Mac App Store, AppleCare genişletilmiş garanti programı, iCloud ve diğer hizmetler; finansal hedefin içine alınan diğer ekstralar ile beraber Apple, geçtiğimiz yıl 16.8 milyar dolarlık satışa elde etmiş durumda. Aynı dönem içerisinde Microsoft'un Ürünler ve Tüketici (D&C) Lisans grubu olarak tanımladığı bölümün getirdiği gelir ise 18.4 milyar dolar olarak kaydedilmiş durumda.


Bu iki grubun arasındaki fark 1.6 milyar dolar... Bağımsız analist Horace Dediu'ya göre, bu gelir farkı, eğer Apple iWork ve OS X Mavericks fiyatlarını düşürmese idi, 1.3 milyar doların altına inebilirdi.


Son çeyrek raporlarına göre, grubunun geliri bir önceki yılın aynı çeyreği ile karşılaştırıldığında yüzde 19 artmış durumda. Yıl tabanlı karşılaştırmada, her çeyrek çift rakamlı bir artışa sahip ve ikinci çeyrekte bu oran yüzde 30'a kadar ulaşıyor. Bu arada Microsoft'un D&C Lisans grubunun geliri de, son çeyrekte, 2012'ye göre yüzde 6 artmış durumda.

Tüm Konu: Apple'ın iTunes'u, Windows'la yarışıyor!

Resimlerle: Apple'ın efsane patronu Steve Jobs

Kaynak: www.chip.com.tr