Apple'ın kurucusundan hack maceraları!

CHIP Online
03-10-2013, 20:15   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Steve Wozniak, gençliğinde koca bir telefon şebekesine sızdığını ve fazlasını böyle itiraf etti!

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/app ... ceralari_42945.html

Resimlerle: Tarihteki en inanılmaz hack'leme girişimleri!

Apple'ın kurucularından Steve Wozniak'ın, gençlik yıllarında bir hacker olduğu zaten biliniyordu. Ve şimdi efsane isim, o yıllarda bir telefon şebekesini nasıl hack'lediğini samini bir biçimde açıkladı.


Binlerce güvenlik uzmanının katıldığı bir konferansta konuşan Steve Wozniak, gençken ailesine şaka yapmak, arkadaşlarıyla eğlenmek için küçük hack numaraları yapmaktan keyif aldığını hatta üniversite yıllarında telefon şebekesini hack'lediğini anlattı.


Wozniak, okuduğu bir makalede, telefon santrallerinin farklı ses frekanslarına farklı tepkiler verdiğini öğrenmiş. Bunun üzerine ses frekansları ile telefon santrallerine sızma konusunu merak edip bu meseleyi araştırarak dönemin sesle iletişim kuran modemleri üzerinden telefon şebekesine sızmayı başarmış. Wozniak, bu sırada hiçbir bilgi çalmadığının ve telefon faturasını da silmediğinin de altını çiziyor. Yani hacker'lığı sadece teknik meseleleri öğrenmek, açıkları anlamak ve kendini geliştirmek için kullandığını, beyaz şapkalı hacker olduğunu, teknik bilgisi ile hiçbir kurumdan veri çalmadığını veya maddi menfaat sağlamadığını söylüyor.


Mühendislik ve yazılım alanında eğitim gören herkesin sistemlerin açıklarına karşı merak duyduğunu, gençlerin bilgisayarlar ile yapabildiklerini gördüklerinde kendilerini hayata karşı daha güçlü hissettiklerini anladığını söyleyen Wozniak, ancak etik hacker'lık dışında, açıkları kendi menfaatleri ve başkalarının zararı için kullanmanın eninde sonunda hacker'ları felakete sürükleyeceğini iddia ediyor.,


Wozniak ayrıca, Stanford Üniversitesi'nde gece bilgisayar laboratuvarının kilidini açıp içeri girerek fakültenin dosyalarına ulaştıklarını veya komşusunun TV sinyallerini karıştıran bir yöntem bulup onları bir süre çıldırttığını ama tüm bu oyunları çok fazla sürdürmeyip kısa sürede bıraktığını da vurgularken, bunları neden yaptığına sorusuna ise şöyle cevap verdi: "Gençtim ve tam bir 'geek'tim, bir gün bir kız arkadaş bulacağıma da asla inanmıyordum. O yüzden böyle garip şeyler yapıyordum."

Tüm Konu: Apple'ın kurucusundan hack maceraları!

Resimlerle: Tarihteki en inanılmaz hack'leme girişimleri!

Kaynak: www.chip.com.tr