Apple'ın Lightning kablosu ne sunuyor?

CHIP Online
28-10-2012, 11:00   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Apple'ın iPhone 5, iPad mini, iPad gibi cihazlarında kullandığı Lightning bağlantısının farkı ne?

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/app ... -sunuyor_36642.html

Resimlerle: iPhone 5'den resimler ve fazlası

iPhone 5'deki yeni ve daha küçük istasyon bağlantısı Lightning, iPod touch, iPod nano ve Apple'ın yeni tanıttığı &lt;span style="text-decoration: underline;">iPad mini</span> ve &lt;span style="text-decoration: underline;">iPad 4</span>'de kullanılıyor. Önceki konnektöre göre çok daha küçük olan Lightning, eski aksesuarlar için adaptöre ihtiyaç duyması nedeniyle eleştirildi. Peki Lightning, Apple cihazlarında neler sunuyor?


Çok küçük: Lightning, 30 pin yerine sadece 8 pin'den oluşuyor. Bu ise Apple'ın iPhone 5 gibi çok ince cihazlar üretebilmesi demek.


İşlemcisi var: Lightning kablosu, kabloyu hangi yönde taktığınızı algılayan bir çipe sahip. Ancak bu, sadece resmi Lightning kablolarının kullanabileceğiniz anlamına geliyor. En azından bir süre için.


Thunderbolt kadar hızlı değil: Lightning, USB 2.0'ı temel alıyor ve USB 3.0 veya Thunderbolt kabloları kadar hız sunmuyor. Apple, Lightning'i HDMI ve VGA kablolarına dönüştüren kablolar için söz veriyor.


Adaptörleri oldukça pahalı: Bir Lightning adaptörü için 40 doları gözden çıkarmanız gerekiyor. Bir ucu Lightning, bir ucu 30 pin'li bağlantıya sahip bir kablo için ise 50 dolar ödemeniz lazım. Bir ucu USB (veya micro USB), diğer ucu Lightning olan kablo ise sadece (!) 25 dolar.

Tüm Konu: Apple'ın Lightning kablosu ne sunuyor?

Resimlerle: iPhone 5'den resimler ve fazlası

Kaynak: www.chip.com.tr