Apple'ın tarayıcısı telefonları ele geçirdi

CHIP Online
27-10-2013, 12:30   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Android'li cihazlar satış rakamlarında iOS'u ezip geçiyor ama buna rağmen iOS'un Safari'si...

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/app ... -gecirdi_43335.html

Resimlerle: Dev tarayıcı testi: İnternetin en hızlısı kim?

Mobil cihazlar artık bilişim ihtiyaçlarının çok büyük bölümünü karşılıyor. Haliyle, mobil cihazlarda yer alan tarayıcılar da çok büyük önem taşıyor. FixYa şirketinin yaptığı araştırmaya göre, mobil tarayıcılar arasında birinciliği açık ara ile Safari tarayıcısı göğüslüyor.


Safari'nin mobil pazarda yüzde 58.12 olarak ölçülen payı, en yakın takipçisi olan Stok Android tarayıcısının iki buçuk katı. Üçüncü sırada yer alan Opera mobil tarayıcıdan ise 6 kat daha fazla pazar payına sahip. Chrome ve Internet Explorer ise, ikisi toplandığında bile yüzde 5.5'e ancak ulaşıyor.


Kullanışlılık açısından da kullanıcıların oyları Safari'ye gitmiş görünüyor. FixYa'nın özel algoritması ile 1.31 puan alan Safari bu skorla ikinci sıradaki Android tarayıcısından yüzde 50 daha fazla puan almış bulunuyor.


Kullanıcılar Safari'yi üç nedenden ötürü çok beğeniyor. Öncelikle kullanıcılar Safari'yi temiz ve kolay okunur bir tarayıcı olarak tanımlıyor. İkinci sırada ise tarayıcının çok zengin özelliklerinin bulunması yer alıyor. Üçüncü sırada ise tarayıcının offline sayfa okumaya izin vermesi geliyor. Ancak Safari tarayıcı, Flash desteği olmadığı için de eleştiriliyor. Buna rağmen birinciliği açık ara kazanmaktan geri durmuyor.


Ancak unutmamak gerekiyor ki, Safari sadece iOS cihazlara özel bir tarayıcı ve iOS cihazlar şu anda piyasanın sadece yüzde 13'üne sahip. Ama internete giren cihazlardaki tarayıcılar söz konusu olduğunda açık ara önde. Piyasanın çok büyük bir kısmı ise aslında Android cihazlar tarafından domine ediliyor. Bu da, iOS kullanıcılarının, Android kullanıcılarına göre çok daha yoğun bir biçimde internet kullandığının bir göstergesi.

Tüm Konu: Apple'ın tarayıcısı telefonları ele geçirdi

Resimlerle: Dev tarayıcı testi: İnternetin en hızlısı kim?

Kaynak: www.chip.com.tr