Apple'ın "uzay gemisi" geliyor!

CHIP Online
10-06-2011, 16:45   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Apple'ın "uzay gemisi" içerisinde tam 12 bin kişiyi barındıracak. İşte Steve Jobs'un müthiş planı...

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/appl ... -geliyor_27426.html

Resimlerle: 1970'lerden 18 sıra dışı bina tasarımı!

Apple'la ilgili olan çoğu teknoloji severin bildiği gibi firmanın ana ofisi Cupertino'da bulunuyor. Şu anda Apple'ın yaklaşık 2.800 çalışanı ana ofis binasında çalışıyor ve geriye kalan çalışanlar ise bölge etrafındaki değişik ofis binalarına yerleşmiş durumda.

Hasta yatağından kalkarak büyük bir açıklama yapan Steve Jobs, Apple'ın Cupertino'da büyük araziler satın aldığını ve bu arazilerde 12 bin çalışanın çalışabileceği büyük bir ana bina yapacaklarını açıkladı. Dünyanın en iyi mimarlarını bu bina ve kampüs alanını tasarlamaları için işe aldıklarını belirten Jobs, yeni ana binanın dünyanın en iyisi olmasını istediğini de söyledi. Yeni ana ofisin şekli hakkında ise Steve Jobs şu açıklamada bulundu; "Bir uzay gemisi inmiş gibi görünüyor. Bir çember, tamamen eğik bir şekilde. Eğer bir şeyler inşa etmeyi biliyorsanız, bunun en ucuz yöntem olmadığını anlamışsınızdır. Binada bir tane bile düz cam yok hepsi bombeli."

Ayrıca uzay gemisine benzeyecek yeni ana ofisin içerisinde aynı anda 3 bin çalışanı doyurabilecek bir kafeterya da bulunacak. Konu çevre düzenlemesine gelince ise Steve Jobs çevredeki 3,700 ağacı 6 bine çıkaracaklarını açıkladı. Jobs aynı zamanda ağaçlandırma ve çevre düzenlemesi için özel bir ekip oluşturmuş durumda.

Jobs'ın hesaplarına göre çalışanlar 2015'te bu ana ofise taşınmaya başlayabilecek.

Tüm konu: Apple'ın "uzay gemisi" geliyor!

Resimlerle: 1970'lerden 18 sıra dışı bina tasarımı!

Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Apple'ın bu planını nasıl buldunuz?