Apple, iPhone 5 üretimini sonlandırıyor mu?

CHIP Online
30-07-2013, 11:15   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

iPhone 5S ve ucuz iPhone, bir efsanenin sonu anlamına geliyor olabilir!

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/app ... riyor-mu_41741.html

Resimlerle: Apple iPod'un 10 yılı!

Mobil işletim sistemi iOS'un 7. sürümü ile gündemden düşmeyen Apple, bu kez de iPhone 5 üretiminin bu sonbaharda çıkması beklenen yeni iPhone modelleri ile birlikte durdurulacağı söylentisi ile adından söz ettiriyor.


Sonbaharda piyasada olacak iPhone 5S'e ek olarak ekonomik fiyatlı iPhone'ları da kullanıcılarla buluşturması beklenen şirket, bu hamle ile birlikte iPhone 5'in üretimini durdurabilir. Böylece şirketin iPhone'un eski modellerinin üretimini sürdürerek, fiyat indirimi ile birlikte, orta seviye rakiplerine karşı rekabet etmesine dayalı politikaya son vermesi bekleniyor.


İddianın ardında ise iPhone 5'te kullanılan ekranın yüksek üretim maliyeti bulunuyor. iPhone 5S'de de aynı ekranın yer alması beklendiğinden maliyet etkinliğinde istenen sonuç alınamayacağından, Apple orta seviyedeki rekabet gücünü plastik kasalı iPhone'lara dayandıracak gibi.


İddianın doğru olup olmadığı ise akıllı telefon piyasasında oldukça hareketli günlere sahne olması beklenen sonbahar aylarında ortaya çıkacak.

Tüm Konu: Apple, iPhone 5 üretimini sonlandırıyor mu?

Resimlerle: Apple iPod'un 10 yılı!

Kaynak: www.chip.com.tr