Apple, iPhone'u sıkmanın patentini aldı!

CHIP Online
08-03-2013, 16:45   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Yakında iPhone'unuzu portakal gibi sıkarak kontrol etmeniz mümkün olabilir! Nasıl mı?

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/app ... ini-aldi_39040.html

Resimlerle: Patenti alınan en "garip" icatlar

Apple, iPhone'u sıkıştırarak/sıkarak kontrol etmenin yolunu açacak bir patentin kullanım hakkını kazandı.


ABD Patent Ofisi'nin Apple'a verdiği patent, cihazınızı parmağınızla bastırarak veya elinizde sıkarak kontrol etmenize izin vermeyi amaçlıyor. Patentte örnek olarak cep telefonu veriliyor, ancak aynı fikrin taşınabilir müzik çalıcılarında, laptop'larda ve diğer elektronik cihazlarda kullanılması için bir engel yok.


Apple'ın patentinde dokunmayı algılamaktan öte, cihazın dış kasasının sıkıştırıldığında buna nasıl bir tepki verdiği ele alınıyor. Başvurusu 2009'da yapılan patent, "kasanın elektriksel karakteristiklerini ölçerek kullanıcının etkileşimini algılamayı" amaçlıyor. Bu algılama, kullanıcının elektriksel karakteristiklerinden etkilenmeksizin yapılabiliyor.


Bu sayede örneğin telefonunuz çaldığında onu sıkarak susturmanız mümkün olabiliyor. Teknoloji, örneğin telefonunuz cebinizdekyen bu işlevin yanlışlıkla devreye girmesini engelleyecek özelliklere de sahip.


Patent, ceplere yepyeni bir boyut kazandırabilecek gibi görünüyor. Ancak patentlerin günyüzünü görmesinin garantisinin olmadığını, birçoğunun bir kenarda yıllarca beklediğini de hatırlatalım.

Tüm Konu: Apple, iPhone'u sıkmanın patentini aldı!

Resimlerle: Patenti alınan en "garip" icatlar

Kaynak: www.chip.com.tr