Apple, kalp krizini tahmin edecek!

CHIP Online
19-02-2014, 19:30   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Apple'ın yeni planında iOS'lu tüm cihazlar bir araya gelecek ve bakın ne yapacak...

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/app ... n-edecek_45468.html

Resimlerle: İşte tasarımı baştan aşağı yenilenen iOS 7!

Devrimsel yeni bir ürün geliştirme peşindeki Apple'ın, kalp krizlerini tahmin eden bir sensör geliştirmek istediği ortaya çıktı.


THX ve 10.2 çevresel sesin mucidi olan Tomlinson Holman'ın yürüttüğü bir projeye göre, kan akışının damarlardan akarken çıkardığı sesi analiz ederek kalp krizini önceden tahmin etmek mümkün. Apple da bu projeyi, giyilebilir bir bilgisayara adapte ederek, insanları kalp krizinden koruyan bir hizmet sunmayı planlıyor. Giyilebilir bilgisayar olarak da akla ilk gelen cihaz, Apple'ın olası akıllı saati iWacth. Bileğe takıldığı için nabzı dinlemesi son derece kolay olacak iWatch'ın, kalp krizini önceden tahmin edip uyarı veren bir yeteneğinin olması, onun satış patlaması yaşayabileceği anlamına geliyor.


Apple, bu yeni "icat" dışında, iOS için başka sağlık uygulamaları da geliştirmek üzere seferber olmuş durumda. Tüm bunlar Apple'ın çok yakında sağlık endişesi olan insanlara yüksek fiyatlı "akıllı saatler" satmak üzere plan yaptığını düşündürüyor. Elbette iWatch'ın diğer iOS cihazları ile de uyumlu çalışacağını düşünecek olursak, tüm Apple ekosisteminin dev bir sağlık merkezine dönüşeceğini öngörmek de yanlış olmayacaktır.


Tüm Konu: Apple, kalp krizini tahmin edecek!

Resimlerle: İşte tasarımı baştan aşağı yenilenen iOS 7!

Kaynak: www.chip.com.tr