"Apple kontrollü, Android dağınık"

CHIP Online
17-11-2012, 18:30   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Microsoft'un renkli patronu yine hızını alamadı, iki büyük rakibini yerden yere vurdu!

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/app ... -daginik_37027.html

Resimlerle: Az bilinen 5 işletim sistemi

LinkedIn kurucularından Reid Hoffman'a konuşan Microsoft CEO'su Steve Ballmer, mobil piyasasına dair önemli çıkışlarda bulundu. Apple'ın bu alanda daha "kontrollü" davrandığını belirten Ballmer, Android'i ise "dağınık" bulduğunu söyledi.


Ballmer, Android'in dağınık ve kontrolsüz uygulama strajesinin sorunlu olduğunu düşünüyor. "Uygulama uyumluluğu açısından bakacak olursak, Android'in bu strajesini kullanıcılarını düşünerek yürüttüğünü söyleyemeyiz."


Ballmer'ın diline doladığı bir diğer konu ise Apple'ın yüksek fiyat politikası oldu: "Amerika'daki telefonlar devlet destekli olduğundan, bunu pek dert etmeyebilirsiniz. Ancak örneğin Rusya'da bir iPhone sahibi olmak için 1,000 dolar ödemek zorundasınız. Bu da Rusya'da çok fazla iPhone satamayacağınız anlamına geliyor."


Microsoft CEO'su, Windows Phone 8'e övgüler yağdırmaktan da çekinmedi: "Windows Phone 8'in yüksek fiyatlardan nasibini almamış ancak kaliteli; düzgün ve kontrollü bir uygulama strajesine sahip olduğunu düşünüyorum."


Ballmer ayrıca Windows Phone 8'in en kişisel akıllı telefon olduğu görüşünde: "Telefonu elinize aldığınızda, gerçekten sadece işinize yarayan şeyleri görüyorsunuz. " 

Tüm Konu: "Apple kontrollü, Android dağınık"

Resimlerle: Az bilinen 5 işletim sistemi

Kaynak: www.chip.com.tr