Apple neyi bükmeye çalışıyor olabilir?

CHIP Online
28-08-2013, 16:00   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Apple bükülebilir bir "şey"in patentini aldı! Peki ama bu bükülebilir "şey" ne olabilir?

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/app ... olabilir_42233.html

Resimlerle: Unutulan 11 Apple ürünü!

Apple'ın yeni başvurusunu yaptığı bir patent, teknoloji dünyasında merak uyandırdı. Sert yüzeyli materyalleri bükmek için lazer ile kesilmesi ve bükülebilir forma kavuşturulması amacıyla hazırlanan patentte, plastik veya metal materyallerden bahsediliyor ancak bu teknolojinin başka materyallere de uygulanabileceği belirtiliyor.


Patente eklenen diğer çizimler de bu teknolojinin nasıl kullanılabileceğine dair örnekleri içeriyor. Tahminlere göre Apple bu yöntemle, metal veya benzer sert materyaller ile katlanır kapak veya kılıflar üretebileceği, tabletler için ayak veya fiziksel klavyeler tasarlayacağı ya da yine pattent çizimlerinde görültüğü gibi, kulaklık yüzeylerini katlanabilir şekilde üreteceği düşünülüyor.


Elbette Apple'ın bazen hiç kullanmayacağı fikirlerin bile patentini aldığı biliniyor. Bu şekilde alınmış binlerce pateni bulunan firmanın, "aklına esen" her fikir için patent alması garip karşılanmıyor.


<img src="https://www.chip.com.tr/images/content/2013082314302319718.jpg" alt="" width="618" height="668" />


Ancak bu seferki teknolojinin mobil cihazlar üzerinde hızlıca pratik kullanım bulabilecek olması Apple'ın onu birkaç üründe deneyebileceğinin işareti kabul ediliyor. Firmanın patent başvurusunda da tablet, telefon, kulaklık gibi çizimlerde bu teknolojinin nasıl kullanılacağını detaylıca çizmesi, bu ürünleri geliştirmeye başlamış olabileceğinin sinyallerini veriyor.

Tüm Konu: Apple neyi bükmeye çalışıyor olabilir?

Resimlerle: Unutulan 11 Apple ürünü!

Kaynak: www.chip.com.tr