Apple Quick ve Adobe Flash Güvenlik Açıkları

Onur OKTAY
16-09-2006, 20:36   |  #1  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
169 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Şub 2006

Adobe Flash Player ve Apple Quick Time’a  Yama

        Son zamanlar da raporlanan güvenlik açıkları ve yamalılar listesine üstün grafik programı Adobe Flash Player ve Media Oynatıcısı Apple Quick Time’da eklendi.

        Her iki yazılımda görülen kritik seviyedeki güvenlik açıklarını hacker’lar kullanmaya başladı bile. Özellikle Adobe Flash Player’daki güvenlik açığının temelini, Microsoft’un Office Programları arasında yer alan Word’deki daha önce kullanılmamış, ancak Hacker’lar tarafından şu sıralar çok kullanılan Word Açığını kullanarak sistemlere uzaktan saldırılar düzenleyebiliyorlar.

        Apple Quick Time’daki Güvenlik Açığı ; Sadece Microsoft ‘u değil, Mac OS X kullanıcılarını da etkiliyor. Çoklu güvenlik açığı, hacker’ların Exploit denilen saldırı kodları ile uzaktan kontrol sağlamalarına neden oluyor. Apple Quick Time 7.x yazılımı etkileyen bu güvenlik açığından korunmak için ; http://www.apple.com/quicktime/download/ adresinden 7.1.3 Sürümünü indirmelisiniz.

        Adobe Flash Player’da Güvenlik açığı ise ; Apple’daki gibi kritik seviye de ve direk olarak kullanıcıların uzaktan kodlar çalıştırılarak saldırı yemelerine neden olacak türden bir güvenlik açığı. Açık; Macromedia 8.x, MX 2004, MX Profesyonel 2004, Flash Player 7.x, Flash Player 8.x, Macromedia Flex 1.x sürümlerini etkiliyor. Hacker’lar  "Shockwave Flash Object", in JavaScript kodlarını Microsoft Office’deki daha önce yayınlanmamış Word Güvenlik açığını kullanarak saldırı kodlarına çeviriyorlar. Microsoft bunun üzerine yayınladığı Güvenlik Bültenin de bu açığa yama yayınladı ; http://www.microsoft.com/technet/security/advisory/925143.mspx adresinden güvenlik yamasını indirebilirsiniz.

        Adobe’nin Güvenlik Açığından korunmak içinse , http://www.adobe.com/support/security/bulletins/apsb06-11.html adresinden güvenlik bültenini takip edebilir, bir üst sürümü Uptade edebilirsiniz.

Yazar : Onur OKTAY

Recep Baltaş
18-09-2006, 12:46   |  #2  
Recep Baltaş avatarı
CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 8
9,635 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Şub 2004

Bu bilgi için teşekkürler...gerekli güncellemeleri alalım bari...