Apple sahte şarj sorununu çözdü

CHIP Online
02-08-2013, 20:15   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Sahte şarj aletlerinin başına açtığı dertlerden bıkan Apple, sonunda önlemi böyle aldı!

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/app ... nu-cozdu_41855.html

Resimlerle: Apple'ın kayıplara karışan 9 ürünü

iPhone'nunuzu bir kafedeki yabancı bir şarj cihazı ile şarj ettiğinizi düşünün. Bu sırada telefonunuza zararlı yazılım yüklenmiş olabileceği aklınıza gelir miydi? 


Georgia Institute of Technology'de çalışan araştırmacılar, &lt;span style="text-decoration: underline;">modifiye ettikleri Apple'ın iPhone şarj cihazları sayesinde telefona zararlı kod yüklemeyi başarmışlardı.</span> Bu sayede, sahte şarj cihazlarının ve dışarıda bilinmeyen yerlerde telefonu şarj etmenin nasıl bir zarar verebileceğini de ispatlamış oldular.


Apple bu sorunu çözmek için bir süredir çalışıyordu ve nihayet bir çözüm geliştirdiklerini duyurdular. Ancak, sorunun çözümü için şimdilik bir yama yayınlanmayacak. Firma iOS 7'nin beta sürümünde bu sorunu ortadan kaldıran bir düzenleme yaptı. Dolayısıyla, iOS7 yayınlanana kadar sorun da devam edecek.


Şarj cihazı ile telefona yerleştirilen zararlı yazılım sayeside, Hacker'lar telefonun tüm kontrolünü ele geçirebiliyorlar, önemli verileri çalabiliyorlar veya gizlice telefonu dinleyebiliyorlar. Apple,  iOS7 çıkana kadar kullanıcıların yabancı cihazlarla şarj konusunda dikkatli olmalarını tavsiye etti.

Tüm Konu: Apple sahte şarj sorununu çözdü

Resimlerle: Apple'ın kayıplara karışan 9 ürünü

Kaynak: www.chip.com.tr