Apple - Samsung savaşına yargıç isyanı!

CHIP Online
11-02-2014, 20:15   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Apple ve Samsung arasında laf dalaşına dönen suçlamalar, sonunda yargıcı bile böyle isyan ettirdi!

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/app ... c-isyani_45317.html

Resimlerle: Saç baş yolduran telif davaları

Apple ve Samsung arasındaki bitmez bilmez patent davaları malum. Ancak son duruşmada yaşananlar artık yargıcı bile isyan ettirdi.


Apple'ın iddiasında yer alan bir ifade herkesi şaşırttı. Apple avukatı "Geçmişte hepimiz evimizde Amerikan malı televizyonlara sahiptik ancak o zamanlar bu televizyon üreticilerinin entelektüel haklarını savunan yasalar yoktu. O şirketler bugünün Apple ve Google'ı gibi şirektlerdi. Ancak haklarını koruyamadılar ve bugün artık televizyon üreticisi ABD şirketi kalmadı."


Avukatın bu yorumu Samsung tarafında büyük tepki gördü. Apple'ın ırkçı tavrının ve ABD dışındaki dünyayı küçümseyen bakış açısının davanın temelini oluşturduğunu, bu nedenle Apple'ın daha önce kazandığı davanın da yeniden görülmesi gerektiğini savunan Samsung, yargıcı isyan ettirdi. Yargıç Koh, bu tür karşılıklı atışmalarla ve davaların yeniden görüşme talepleri ile bu anlaşmazlıkların sonsuza kadar çözümsüz kalacağını vurgulayarak Samsung'un talebini reddetti. Jüriyi de Apple'ın avukatının yorumu ve Samsung'un ırkçılık suçlamasını dikkate almadan karar vermeleri yönünde uyardı.


Tüm Konu: Apple - Samsung savaşına yargıç isyanı!

Resimlerle: Saç baş yolduran telif davaları

Kaynak: www.chip.com.tr