Apple, Samsung'un reklamını nasıl yapmalı?

CHIP Online
24-07-2012, 13:30   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Apple hayranları, mahkemeden çıkan ilginç Samsung kararıyla işte böyle dalga geçti...

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/app ... -yapmali_34943.html

Samsung'un Galaxy Tab'inin iPad'den kopya çekmediğini söyleyen İngiliz hakim Colin Birss, bunu Galaxy Tab'in "yeterince havalı olmamasına" bağlamıştı. İngilteredeki davanın hakimi bunun ardından verdiği başka bir kararda Apple'ın, Samsung'un kendisini kopyalamadığını ilan eden reklamlar yapması gerektiğini söylemişti. Dolayısıyla Birss'in hükmüne göre Apple'ın kolları sıvaması ve kendi web sitesinde ve gazetelerde Samsung Galaxy Tab'in reklamını yapması, onun kopya bir tablet olmadığını söylemesi gerekiyor.


Peki Apple, bu ilginç (ancak belki de yerinde olan) kararı nasıl uygulayabilir? İnternette kullanıcılar tarafından üretilen bu 2 reklam önerisi, belki Apple'ın işine yarayabilir (!)


Reklam #1:


"Başlık: Samsung iPad'i kopylamadı çünkü Samsung, yeterince havalı değil.


Metin: Daha önce olaya bu açıdan bakmadığımızı itiraf ediyoruz. Aslında bu durum yüzünden birkaç avukatımızı kovduk.


Samsung'u inanılmaz, büyülü iPad'imizi kopyalamakla suçladığımızda, bunu yapmış olsalar bile, bize kimsenin inanacağını düşünmedik. Bunun güvenilmez olmamızla alakası yok. Yani kapınıza gelip bir polis olduğumuzu söylemezdik. Bu hiçbir zaman havalı olmayı başaramayan Samsung'un sorunu - bunu hakim bile söylüyor.


Hakimler ise gerçekten havalı insanlar. Kurucumuz gibi basit siyah bir giysi giyiyorlar. Peruk bile takıyorlar.


Dolayısıyla böyle ince bir zevke sahip bir kişi bile Samsung'un cihazlarının havalı olmadığını söylüyorsa, bu bizim hayalini kurduğumuz en iyi reklam değil midir?


Dolayısıyla Samsung'un iPad'i kopyalamamış olmasından mutluyuz. Kopyaladıklarını söylediğimiz zamandan bile daha mutluyuz."


Tüm Konu: Apple, Samsung'un reklamını nasıl yapmalı?

Kaynak: www.chip.com.tr