Apple, şimdi de Android'in peşinde!

CHIP Online
12-05-2013, 15:00   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Samsung'la davalık olan Apple'ın mahkemede dile getirdiği talep, Google'ı çileden çıkartacak cinsten

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/app ... -pesinde_40287.html

Resimlerle: Samsung gerçekten Apple'dan kopya çekti mi?

Samsung'un kendisine ait teknolojileri izinsiz olarak kullanıdığı iddiasıyla defalarca dava açan Apple, şimdi de mahkeme heyetinin huzurunda Google'ı, önemli bilgileri gizlemekle suçladı. Apple Google'dan Android kaynak kodunu mahkemeye sunmasını istiyor.


Google, Apple'ın talep ettiği belgeleri tespit etmek için esaslı bir arama işlemi yürütmemekle suçlanıyor. Apple avukatlarından Mark Lyon, Android kaynak kodunu talep etme nedenlerini, mahkeme heyetine şu sözlerle açıkladı: "Bu bir şeffaflık sorunu. Tam bir arama yapmadıklarından endişeleniyoruz". İki tarafı da dinleyen mahkeme heyeti henüz bir karara varabilmiş değil.


Google'ın Samsung ve Apple arasındaki kavganın ortasında kalmasının nedeni, Apple avukatlarının ifadesiyle, "söz konusu suçu oluşturan işlevlerin çoğunu tedarik ediyor olması." Davanın merkezinde yer alan Epic 4G ve Galaxy S2 modellerinde Google tarafından geliştirilen Android işletim sistemi kullanılıyor. Apple, Samsung'un söz konusu telefonlarda kullandığı teknolojilerin bir kısmının kendi patentli teknolojileri olduğunu iddia ediyor. Geçtiğimiz yıl mahkeme, Samsung'un bir milyar dolar tazminat ödemesine karar vermiş ancak bu karar jüri hatası nedeniyle bozulmuştu.

Tüm Konu: Apple, şimdi de Android'in peşinde!

Resimlerle: Samsung gerçekten Apple'dan kopya çekti mi?

Kaynak: www.chip.com.tr