Apple Ürünlerini Her Türlü Darbeden Koruyacak Kılı

Chıptansel
11-10-2018, 09:40   |  #1  
Chıptansel avatarı
OP Üye
Teşekkür Sayısı: 2
51 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ara 2016

Teknoloji devi Apple, cihazlarını her türlü darbeden koruyacak özel bir kılıf geliştirmek için gerekli patenti aldı.

Dünyanın önde gelen teknoloji şirketlerindeApple’ın üretmiş olduğu cihazlar pazarda büyük yere sahip olmakta. Hem yazılım olarak hem de donanım olarak yüksek kaliteye sahip ürünlere zarar gelmemesi için kullanıcıların ekstra özen göstermesi gerekiyor. Çünkü ürünlerin herhangi bir darbe sonucu hasar alması sonucunda kullanıcılar büyük bir külfet ile karşı karşıya kalıyor.

Teknoloji devi geçtiğimiz günlerde MacBook Pro ve iMac Pro’ların yetkili olmayan servislerde tamir edilmesini engellemesi ile gündeme gelmişti.Ancak şirket ürünlerinin hasar görmesinden korkan kullanıcıları biraz olsun rahatlatacak bir patentin sahibi oldu. Alınan patent ile şirketin darbelere karşı dayanıklı özel bir kılıf geliştirmek için hazırlandığı ortaya çıktı.

Apple’dan Dayanıklı Kılıf


Teknoloji devi iPhoneve iPadkullanıcılarının cihazlarını koruyacak yüksek korumaya sahip bir kılıf geliştiriyor. Kullanıcılar ürünlerinin herhangi bir hasar alması halinde büyük bir tamir ücreti ile karşı karşıya kalıyorlar. Yeni kılıf ise bu hasarı olabildiğince en az düzeye indirmiş olacak.

Şirketin patentini aldığı yeni nesil kılıftaelektromıknatısların kullanıldığıve düşme anında kılıfın köşeleri tarafından darbenin absorbe edilmesi planlanıyor. Geliştirilecek olan kılıfta düşmeyi algılayan sensörler ve mıknatıslar yer alacak.

Yerleştirilen mıknatısların birbirleri ile elektromanyetik alan yaratarak cihazın düşme anında dengeli olması sağlanacak. Kurulacak olan mekanizma ile darbe ilk olarak kılıfın köşeleri tarafından absorbe edilip devamında yumuşak bir şekilde zeminle buluşacak.

Görünüm Nasıl Olacak?

Apple’ın elektromıknatıslara sahip olarak üreteceği yeni kılıfın her düşmeye karşı korunaklı olmayacağı belirtiliyor. Ancak yine de cihazlara önemli bir koruma sağlayacağı kuşkusuz. Merak edilen bir diğer konu ise üretilecek olan kılıfın, cihazlar üzerinde nasıl bir görünüme sahip olacağı. Patent dosyalarında yer alan detaylara bakıldığında, yeni kılıfın cihazı daha hantal bir hale getireceği görülüyor.

Ancak yüksek bedel ödenerek sahip olunan cihazların iyi korunması için bazı alanlarda taviz verilmesi gerekiyor. Bu alanların başında ise cihazların hafifliği geliyor. Apple’ın önümüzdeki yıllarda tanıtacağı yeni kılıf sayesinde, cihazlar üzerinde etkin bir koruma sağlaması bekleniyor.


Haberin Kaynağı: https://paratic.com

Son Düzenleme: Chıptansel ~ 11 Ekim 2018 09:41 Neden: