Apple üzerinde kara bulutlar!

CHIP Online
07-12-2011, 18:45   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Dava açmaktan hiç bıkmayan Apple bu kez baltayı taşa vurdu; kendi açtığı dava başına bela oldu...

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/appl ... bulutlar_30747.html


Resimlerle: Saç baş yolduran telif davaları

Selim Öztürk

Çin'de, iPad ismini kullandığı gerekçesiyle Proview Rechnology isimli şirketi mahkemeye veren Apple'ın davası, mahkeme tarafından reddedildi. Bunun üzerine Apple'a "karşı dava" açan Çinli şirket, Apple'dan, kendsine ait olduğunu savunduğu iPad isim hakkını kullandığı gerekçesiyle 1,5 milyar dolar tazminat talep etti.

Çin'in Shenzen şehrindeki Halk Mahkemesi'nin Apple'ın davasını reddetmesinin sebebi ise Proview Rechnology'nin 2000 yılında Çin'de iPad ismini tescil ettirmiş olması. Mahkemeye göre Çinli şirket, yasaya aykırı davranmadı. Zira Apple, iPad'i bu tarihten daha sonra piyasaya sürmüştü.

Eğer Apple bu davayı kaybederse sadece yüklü bir tazminat ödemekle kalmayacak; Çin'de iPad ismiyle cihaz satması da tehlikeye girecek.


Tüm konu: Apple üzerinde kara bulutlar!

Resimlerle: Saç baş yolduran telif davaları

Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Apple'ın davaları kaybetmeye başlaması, yeni bir strateji izlemesini gerektirir mi?

erkan1994
08-12-2011, 10:04   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
355 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Kas 2011

bundan sonra yeni bir strateji izlese ne olur ki ne fayda apple insanların halkın üzerine bütün zorbalıkları denedi kullanıcaları canından bezdirdi bezdiriyorda herzamanki gibi çoğu mesajımda sölediğim gibi apple ınc teknoloji güyaya amerikan olan apple bence ispanyol ve arap köklü olan bir firmadır ve bütün kötülüklerin anasıdır ben bir daha ne apple alırım ki şahsen bir defaya mahsus kandırıldım ve macbook pro almıştım göz doldurmayla ozaman ne biliyordum ki apple ın böle şerefsiz ipne bir firma olduğunu nede hastalığımı kontrol edebiliyordum,vede çok küçüktüm yani çocuk sayılırdım heves ettim tuttturdum alın al diye sonunda aldık ama bir ben bilirim birde allah bin pişmanım bu yazdıklarım da tamamen kendi görüşümdür yeter ulan artık emdin emdin kanımızı vampir apple.EDİT:kurtlu elmadan yazıyorum şuan ki ondan da çok üzgünüm çünkü başka bir bilgisayarım yok ama kendime söz veriyorum eğer bir büyük sorun daha çıkarsa elimden geldiği kadar bunu iade edip direk paramı alacağıma kendime söz verdim sadece kendime eğer alabilirsem tamamen yeni yepyeni bir masaüstü pc alacağım o zamana kadar da windows 8 çıkmış olur belki bu kadarrrrrr..........