Apple yönetiminde deprem: Forstall ayrılıyor

CHIP Online
30-10-2012, 13:30   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Apple, belki de uzun zamandır hiç yaşamadığı sarsıcı depremi, şimdi yaşıyor!

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/app ... yriliyor_36719.html

Resimlerle: 5 harika Street View sitesi

Apple, iOS bölümünün başkan vekili Scott Forstall'ın ve satış bölümü başkanı John Browett'in 2013'de şirketten ayrılacağını açıkladı. Bu ayrılıklar, şirketi önemli ölçüde sarsacak gibi görünüyor.


1997'den bu yana Apple'da çalışan Scott Forstall'ın Apple'dan ayrıldığı, şirket tarafından yapılan bir basın duyurusuyla açıklandı. Hatta bir iddiaya göre Forstall işten ayrılmadı, kovuldu!


Bu değişiklikle beraber yazılım ve donanım kullanıcı deneyiminden Jony Ive sorumlu olacak. Ive'nin ünvanı ise "İnsan Arayüzü direktörü" olacak. Bob Mansfield, Apple'da "teknolojiler" adında yeni bir grubun başına geçecek. Mansfield'in bu bölümdeki görevi, "Apple'ın tüm kablosuz takımlarını yönetmek ve yeniliği yeni, daha yüksek bir seviyeye çıkarmak" olacak.


Eddy Cue, Siri ve Maps'in başına geçecek, Craig Federighi ise iOS ve OS X'ten sorumlu olacak. Apple, bu hamlenin yazılım stratejisini iki platform arasında birleştirmeye yardımcı olacağını düşünüyor.


Forstall'ın neden Apple'dan ayrıldığına dair bir bilgi verilmese de, bunun Apple Maps'de meydana gelen sorunlarla ilgili olması muhtemel.


Bazı kaynaklara göre ayrılan diğer yönetici Browett'in gidişi, Apple'da sevinçle karşılandı. Satış bölümü başkanı Browett'in şirkette genellikle sevilmediği söyleniyor.

Tüm Konu: Apple yönetiminde deprem: Forstall ayrılıyor

Resimlerle: 5 harika Street View sitesi

Kaynak: www.chip.com.tr