Arapça haber sitesi için hosting tavsiyesi

webtasarimci
25-12-2015, 10:45   |  #1  
webtasarimci avatarı
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ara 2015

Selamlar,

Arkadaşlar, Arapça bir haber sitemiz var.

Bu site için ilk önce netinternet’ten host aldık, hızını beğenmeyince, Amerika’daki a2hosting.com adlı firmadan 250 dolara en yüksek hosting paketini aldık. Lokasyonu Hollanda.

Ancak geçenlerde anlık 20 kişinin girdiği bir sırada site cpu’yu aşırı zorlamasından dolayı kapandı. Ben anasayfayı 4-5 defa yenilediğimde bile cpu 88’e çıkıyor. Bu hiç normal değil. Ayrıca sitenin açılma hızı oldukça yavaş. Açıkçası 3 ayda pişman olduğumu söyleyebilirim.

Şimdi sorum şu: Ziyaretçilerin çoğunun Arap ülkelerinden geldiğini (Orta Doğu) düşünürsek yurtdışı lokasyon bir firmadan host almanın doğru olup olmadığını düşünüyorum. Çünkü bildiğiniz gibi Türkiye en yakın yurtdışı verimerkezinden daha yakın Orta Doğu’ya.

Orta Doğu kan gölü olduğu için stabil çalışan hosting firmaları genelde Katar, Birleşik Arap Emirlikleri gibi körfez ülkelerinde. Ancak bu hosting firmalarinda fiyatlar kiyaslanamayacak olcude pahali. Ayrica Kuzey Afrika’daki Arab devletlerini hesaba katinca en yakin lokasyon cografyasinin yine ulkemiz oldugunu dusunuyorum.

Siz ne önerirsiniz?

Son Düzenleme: webtasarimci ~ 25 Aralık 2015 10:46 Neden:
Fatih Filis
25-05-2017, 12:45   |  #2  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
2 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: May 2017

merhaba , kaliteli ve güvenli hosting yada server arıyorsanız yardımcı olabilirim.