Arbor Networks

praktif
21-08-2013, 11:10   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 1
5 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ağu 2013

İnternet servis sağlayıcıları, İnternet üzerinden hizmet veren ve işini büyük ağlar üzerinde yürüten şirketler için ileri düzeyde güvenlik önlemleri sunan Arbor Networks, gelişen ekonomisi ve artan online çalışma eğilimi nedeniyle Türkiye'de ilk temsilciliğini açtı. İşini İnternet ile ilişkilendiren kuruluşların bağlantılarını ve fikri mülkiyet haklarını koruyabilmeleri için yüksek güvenlik çözümleri sunan Arbor, özellikle İnternet üzerinden verilen hizmetleri engellemeye yönelik DDoS saldırılarını önleyen çözümleriyle tanınıyor.

Dünyanın en büyük  İnternet servis sağlayıcıları, büyük kurumsal ağlar, bulut ve hosting şirketleri için 10 yılı aşkın süredir ağ güvenliği ve yönetimi çözümleri sunan Arbor Networks, dünya genelinde gerçekleşen tüm İnternet saldırılarını Atlas platformundan izliyor. Saldırı ve trafik bilgilerini Atlas.Arbor.Net adresinden tüm dünyayla paylaşan Arbor, kullanıcılarını kötü niyetli İnternet kullanıcılarından koruyor.

Sistemin kaldırabileceği yükün çok üzerinde anlık istek yollayarak sistemi cevap veremez ve erişilemez hale getiren günümüzün popüler DDoS saldırılarından korumaya yönelik çözümleri ile dünya çapında ün yapan Arbor Networks, aynı zamanda kritik kaynaklara yetkisiz erişimi durdurma, kurumsal güvenlik politikalarını uyulmasını zorunlu kılma ve veri kaybını önleme gibi avantajlar sağlıyor. Infonetics'in Haziran 2013 tarihli araştırmasına göre Arbor Networks, DDoS saldırılarını önlemeye yönelik uygulamalar pazarında hem mobil, hem taşıyıcı, hem de kurumsal segmentlerdeki en iyi çözüm sağlayıcı olarak gösterildi.

Arbor'ın Türkiye Temsilcisi Serhat Atlı, "Gelişen ve büyüyen kuruluşlar için İnternet bağlantısı, elektrik, su kadar temel bir gereksinim haline geldi. Ancak onların İnternet bağlantılarını tehdit eden DDoS saldırıları giderek artıyor ve daha da karmaşık hale geliyor. Bu saldırılara karşı dünya çapında çözüm sunan Arbor, Türk şirketlerini DDoS saldırılarının azaltılması ve güvenlik önlemlerinin  artırılması için desteklemek üzere Türkiye'de temsilciliğini açtı." dedi.
 
Görsel için lütfen tıklayın: https://www.dropbox.com/s/3upt3ci6ngjdyuv/Serhat_Atli.JPG

Arbor Networks hakkında
Arbor Networks, kurumsal ve servis sağlayıcı ağlar için ağ güvenliği ve yönetimi çözümleri sunan alanında öncü bir şirkettir. Arbor'ın başarısı kanıtlanmış ağ güvenliği ve yönetimi çözümleri, müşterilerinin ağlarını, işlerini ve markalarını korumalarına ve geliştirmelerine yardımcı olur. Dünya çapında hizmet sağlayıcıları ve küresel şebeke operatörleri ile ayrıcalıklı ilişkileri sayesinde Arbor, İnternet güvenliği ve trafik eğilimleri hakkında ATLAS® Aktif Tehdit Düzeyi Analiz Sistemi üzerinden anlık saldırı takibi imkanı sağlar. 

Son Düzenleme: praktif ~ 23 Ekim 2013 15:44
praktif bu faydalı başlığı için aşağıdaki 1 kişiden teşekkür aldı... [ Göster ]
praktif
16-09-2013, 16:09   |  #2  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 1
5 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ağu 2013

Basın bülteni - 16 Eylül 2013
 
Arbor Networks, Packetloop'u satın aldı

Gelişmiş network güvenliği, tehdit algılama ve olay raporu özellikleri Arbor'ın kurumsal çözüm portföyüne katılıyor.
 
16 Eylül 2013 - Arbor Networks . bugün yaptığı bir duyuruyla, BT güvenlik sektörünün yenilikçi ve lider kuruluşu Packetloop'u satın aldığını bildirdi. Anlaşmanın koşulları açıklanmadı. Arbor, Packetloop'un Sidney Avustralya merkezli operasyonlarına yatırım yapmayı ve genişletmeyi planlıyor.
 
Packetloop'un sunduğu çözüm; şirketlerin networkleri içerisindeki kötü amaçlı yazılımları, saldırıları ve saldırganları detaylı olarak tanımlaması için paket inceleme, büyük veri analizi, ve raporlama özelliklerinin birleşimi ile gerçek zamanlı durum analizi sağlıyor. Packetloop'un yetenekleri, Arbor'ın pazar lideri NetFlow analizi, anormallik tespiti, uygulama zekası ve kullanıcı izleme özelliklerini tamamlıyor. Arbor, Packetloop'un özelliklerini kendi kurumsal çözüm platformuna bu yıl entegre ederek; Arbor'ın gelecek nesil tehdit analizi ve güvenlik platformunun temeli sayılan kapsamlı ve entegre bir ağ görünürlüğü, tehdit algılaması ve azaltması, olay yanıtı ve bilişim kanıtı platformu grubu sunacak.
 
Arbor Networks Başkanı Colin Doherty "Packetloop teknolojisi ve çalışanları, Arbor Networks için gerçek bir kazançtır. Gelişmiş saldırı önleme ve güvenlik analizinin uygulanmasına müthiş bir öngörü ve bilgi katkısı yaptıkları açıktır. Gereksinim duyanlar için verilere hızlı ve anlamlı bir biçimde içerik kazandıran, gerçekten yenilikçi ve güçlü çözüm geliştirmişler." yorumunu yaptı.
 
Packetloop Kurucu Ortağı ve CEO'su Scott Crane "Arbor algılamanın temel ve önlemenin amaç olduğu inancımızı paylaşıyor.  Biz de, içeriği olmayan verinin anlamsız olduğuna inanıyoruz." dedi ve ekledi;  "Arbor başarılı ve kurumsal bir şirket, buna rağmen halayenilikçi, ortalığı ayağa kaldıran bir yapıyı korumayı başarmış. Çıtayı sürekli olarak yükseltiyorlar. Böyle bir ortam, içindeki insanlar ve teknolojiyle birlikte, Packetloop'a tam olarak uymaktadır".
 
IDC, Güvenlik Ürünleri bölümünde araştırma yöneticisi olan John Grady "Arbor, DDoS saldırılarının algılaması ve engellenmesinden çok daha fazlasını sunan bir ağ güvenliği ve analizi platformu oluşturmaktadır", diyerek şöyle devam etti: "Daha geniş ve gelişmiş bir BT güvenlik pazarına açıldıkları için Packetloop'un büyük veri güvenlik analizi ve inceleme özelliklerini bünyemize eklememiz daha da anlamlı hale geliyor. Arbor, artık imza tabanlı çözümleri yok sayan günümüzün dinamik tehditlerine ve saldırılarına yönelik olarak kendi ATLAS altyapısından gelen NetFlow analizi, paket inceleme ve global tehdit algılamada benzersiz bir kombinasyonuna sahiptir."
 
Packetloop çözümüne genel bakış
Packetloop'un çözümü bugün, herkesin istediği zaman kullanabileceği bir bulut platformu olarak sunulmakta. Müşteriler, geleneksel yaklaşımları ortadan kaldıran bir kullanım kolaylığıyla bulut içindeki güvenlik analizi gücüne kavuşarak, kendi paket incelemelerini analiz edebiliyorlar. Packetloop, ayrıca müşterilerinin data center'ları içerisinde konumlandırabilecek  sanallaştırılmış ve gerçek zamanlı bir çözümü de geliştirmiş bulunuyor. Bu çözüm, müşteriyi gerçek zamanlı analiz için buluta bağlayarak, bulut içerisindeki inceleme ve analizlere tamamlayıcı şekilde çalışacak . Arbor,, çözümü, kendi kurumsal platformuyla entegre etmeyi planlıyor.
 
Gerçek zamanlı gelişmiş güvenlik analizi


  • Gelişmiş güvenlik tehditleri, profil oluşturma ve gerçek zamanlı paket inceleme ve uzun dönemli kullanım analizi ile ortaya çıkarır.
  • Kötü amaçlı veya anormal ağ davranışının yanı sıra, veri sızdırma denemelerini de eş zamanlı olarak algılar ve raporlar.
  • Tüm ağlar için tek çözüm oluşturur. Kurumsal ağlardan, bulut uygulamasına ve bunların birleşimine kadar her tür ağ altyapısındaki saldırıları algılar.

 
Güvenlik Tehditleri Analizi


  • Veri treabayt olarak ölçeklendirilir, Arbor'ın büyük ölçekli kurumsal müşterileri için ideal çözüm.
  • Ayrıntılı trafik analizi ve raporlama sağlayarak, kullanıcılara ağ verilerini görüntüleme, duraklatma ve geri sarma imkanının yanı sıra, saldırı ve saldırganları farklı yönleriyle analiz etme imkanı sağlar.
  • Güvenlik ve ağ yöneticilerinin, detaylı güvenlik ve ağ analizi ve raporlamısı yapmasına olanak verir.

Ek kaynaklar:
Blog gönderisi, Scott Crane, Packetloop Kurucu Ortağı
Blog gönderisi, Kris Lamb, Arbor Başkan Yardımcısı, Mühendislik
Packetloop web sitesi
Packetloop'u ücretsiz deneyin: Tüm özelliklere tam erişim
 
Arbor Networks hakkında
Arbor Networks, dünyanın en büyük kurumsal ve hizmet sağlayıcısı ağlarının, DDoS saldırılarına ve gelişmiş saldırılara karşı korunma çözümleri sunmakadır. Infonetics Araştırması'na göre Arbor; kurumsal, taşıyıcı ve mobil pazar segmentlerinde DDoS koruması çözümleri ile dünyanın lider sağlayıcısı konumundadır. Arbor'ın gelişmiş güvenlik çözümleri; kötü amaçlı yazılımların ve kötü niyetli iç tehditlerin hızlı biçimde belirlenmesini ve engellenmesini sağlayan paket inceleme ve NetFlow teknolojisinin kombinasyonu aracılığıyla eksiksiz ağ görünürlüğü ve raporlama sağlar. Arbor, ağ ve güvenlik yöneticilerini uzman haline getirerek bir "güç çarpanı" olmayı hedefler. Amacımız, ağlarda daha kapsamlı bir genel görünüm ve daha yüksek güvenlik sağlayarak, müşterilerin sorunları daha hızlı çözebilmesine ve bunların işlerine olan etkisini azaltabilmesine olanak tanımaktır.
 
Arbor ürün ve hizmetleri konusunda daha fazla bilgi edinmek için lütfen arbornetworks.com adresinden web sitemizi ziyaret edin. Arbor'ın araştırma, analiz ve öngörüleri; ATLAS global güvenlik analizi platformu olan ATLAS Tehdit Portalı adresinde bulunabilir.
 
Ticari Marka Bildirimi: Arbor Networks, Peakflow, ArbOS, How Networks Grow, ATLAS, Pravail, Arbor Optima, Cloud Signaling, Arbor Networks logosu ve Arbor Networks: Smart.  Available. Secure. öğelerinin tümü Arbor Networks, Inc. şirketinin ticari markalarıdır. Diğer marka adlarının tümü, ilgili sahiplerinin ticari markaları olabilir.

praktif
23-10-2013, 15:43   |  #3  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 1
5 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ağu 2013

Arbor Networks, üçüncü çeyrek küresel DDoS saldırı eğilimlerini açıkladı

Saniyede 20 Gb'ın üzerindeki DDoS saldırılarının sayısında yüzde 350 artış yaşandı.

23 Ekim 2013 - Kurumsal ağlar ve servis sağlayıcıları için DDoS saldırılarına karşı gelişmiş koruma çözümleri sunan Arbor Networks, 2013'ün üçüncü çeyreğinde yaşanan 'dağıtık hizmet engelleme' (DDoS) saldırısı eğilimlerine ilişkin verileri yayınladı. Saldırı boyutunda gözlemlenen artışa göre DDoS, küresel arenada tehdit oluşturmaya devam ediyor.

Arbor Networks Çözüm Mimarı Darren Anstee, Arbor Networks'ün ATLAS sistemi ile İnternet trafiğinin ve anlık saldırıların izlenebildiğini belirterek "Hizmet sağlayıcısı müşterilerimizin katılımı arttıkça, olan biten hakkında daha da net bir fikir edinebiliyoruz." dedi.  DDoS saldırılarındaki artış kadar ATLAS kullanımında da artış gözlemlediklerini belirten Anstee, "İkinci çeyrekte ATLAS, yoğun saatlerdeki IPv4 trafiğini 47 Tb/sn. hızla izledi. Üçüncü çeyrekte bu rakam yüzde 46 artarak 69 Tb/sn.'ye ulaştı. Bu, tüm İnternet trafiğinin önemli bir bölümünü oluşturuyor ve Arbor araştırmacılarına ve müşterilerine saldırıların genel doğasını anlamak için önemli bir fırsat sunuyor." şeklinde konuştu.

DDoS saldırı boyutu hızla artıyor, saniyede 191 Gb hıza ulaşıldı


  • Bu yıl gerçekleşen saldırıların yüzde 54'ü 1 Gb/sn.'nin üzerinde ve 2012'de gerçekleşenlerden yüzde 33 daha fazla.
  • Bu yıl gerçekleşen saldırıların yüzde 37'si 2 - 10 Gb/sn. aralığında ve geçen yıldan yüzde 15 daha fazla.
  • 10 Gb/sn.'nin üzerindeki saldırı oranlarında yüzde 44 artış var ve tüm saldırıların yüzde 4'ünü oluşturuyor.
  • 2012'nin tamamıyla karşılaştırıldığında bu yıl 20 Gb/sn.'nin üzerinde gerçekleşen saldırıların sayısında yüzde 350'den fazla artış var.
  • 2013 için ortalama bir DDoS saldırısı şimdilik 2,64 Gb/sn. ile gerçekleşiyor ve bu rakam 2012'dekinin yüzde 78 daha fazlası.
  • Bu yıl gözlemlenen tüm saldırıların yüzde 87'si bir saatten daha kısa sürüyor.
  • Gözlemlenen ve doğrulanan en büyük saldırı boyutu 191 Gb/sn.'ye kadar çıkmış durumda.

 
ATLAS® genel değerlendirmesi

Active Threat Level Analysis System (kısaca ATLAS), gerçek anlamda yenilikçi ve türünün tek örneği olan bir İnternet izleme sistemidir. ATLAS, trafik ve saldırı verilerini Arbor'un Güvenlik Mühendisliği ve Müdahale Ekibi olan ASERT ile anonim olarak paylaşmayı kabul etmiş 275'ten fazla servis sağlayıcısı tarafından yürütülen ortak bir çalışmadır. Bu verilerle birlikte Arbor'un global sanal sunucu ağından toplanan bilgiler, zararlı yazılım / saldırı aracı araştırmalarından toplanan veriler ve üçüncü taraflara ait güvenlik kuruluşlarından alınan bilgiler harmanlanır. ASERT bütün bu bilgileri analiz ederek, güvenlik topluluklarına tehditlerle ilgili olarak toplanan istihbarat bilgilerini ve müşterilerimizin en yeni tehditlere karşı korunmasına yardım edecek şekilde Arbor ürünleri içinden kullanılabilecek istihbarat akışını sağlar. Arbor müşterileri hem mikro ölçekte kendi ağlarını (Arbor ürünleri sayesinde) hem de makro ölçekte global İnternet trafiğini (ATLAS sayesinde) bir arada görebildikleri için, ATLAS aracılığıyla sunulan ağ ve güvenlik bilgileri onlara önemli bir rekabet avantajı sağlar. Bu benzersiz avantaj sayesinde Arbor, İnternet altyapısını ve hizmetlerini tehdit eden DDoS, zararlı yazılımlar, yararlanmalar, kimlik avları ve ağ saldırıları hakkında güçlü istihbarat sağlayabilecek şekilde konumlandırılmıştır.

DDoS korumasında dünya lideri

Dünyanın önde gelen İnternet servis sağlayıcıları ve günümüzün en büyük kurumsal ağlarından birçoğu Arbor Networks müşterileri arasında yer alıyor. Haziran 2013'te Infonetics Research tarafından yayımlanan "Pazardaki DDoS Önleme Uygulamalarına Genel Bakış" başlıklı raporda cep telefonu operatörleri, ticari kuruluşlar ve mobil iletişim sektörlerinin yanı sıra DDoS önleme çözümleri sunan en büyük sağlayıcı olarak Arbor Networks'ün adı yer alıyor.

Arbor Networks hakkında

Arbor Networks, Inc. dünyanın en büyük kurumsal ağlarının ve servis sağlayıcısı ağlarının DDoS saldırılarına ve gelişmiş tehditlere karşı korunmasına yardım eder. Infonetics Araştırması'na göre Arbor; ticari kuruluşlar, cep telefonu operatörleri ve mobil iletişim sektörlerinde DDoS koruması sağlayan dünya çapında bir sağlayıcıdır. Arbor'un tehditlere yönelik gelişmiş çözümleri, paket yakalama ve NetFlow teknolojisinin bir arada kullanılmasıyla kapsamlı bir ağ görünürlüğü sağlayarak, zararlı yazılımların ve kötü amaçlı olarak yapılan sızmaların hızla algılanabilmesine ve etkilerinin azaltılmasına olanak verir. Arbor ayrıca olaylara dinamik şekilde yanıt verilmesi, geçmişe dönük analizler, görselleştirme ve adli bilişim alanlarında piyasanın en dikkat çeken mantıksal analizlerini sağlar. Uzmanlığı ağ ve güvenlik ekiplerine bırakan Arbor bir "kuvvet çarpanı" gibi davranmayı hedefliyor. Ağlara yönelik olarak daha güçlü bir tablo ve daha fazla güvenlik bağlamı sağlayarak, müşterilerin sorunlarını daha hızlı çözebilmelerini sağlamayı ve işlerinde karşılaşacakları riskleri azaltmalarına yardım etmeyi amaçlıyoruz.

Arbor ürün ve hizmetleri hakkında daha fazla bilgi edinmek için lütfen web sitemizi ziyaret edin: arbornetworks.com. Arbor'a ait araştırma, analiz ve anlayışların yanı sıra ATLAS® global tehdit belirleme sistemi ile ilgili veriler ATLAS Tehdit Portalı'ndan edinilebilir.

praktif
13-11-2013, 10:52   |  #4  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 1
5 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ağu 2013

Basın Bülteni - 13 Kasım 2013 
Arbor Networks, Arbor CloudSM DDoS Koruması Hizmetleri'ni Başlatıyor 
Arbor, siber güvenlikte yeni bir çığır açıyor  
ISS'lerin yeni bulut tabanlı hizmetleri devreye alması veya mevcut hizmetleri geliştirmesi sağlanıyor; 
En iyi savunma uygulamaları için yerinde ve bulut üzerinde DDoS korumasını entegre eden kurumsal bir çözüm sunuluyor
                          
13 Kasım 2013 - Kurumsal ağlar ve servis sağlayıcısı ağları için DDoS ve tehditlere karşı gelişmiş koruma çözümleri konusunda önde gelen bir sağlayıcı olan Arbor Networks Inc., hizmet sağlayıcıları ve kurumsal ağ operatörleri için ArborCloudSMDDoS Koruması çözümünü bugün itibarıyla sunmaya başladığını duyurdu.
 
Arbor, servis sağlayıcıların pazardaki talebi karşılamak üzere bulut tabanlı DDoS yönetilen hizmetlerini devreye sokmalarına, genişletmelerine ve geliştirmelerine imkan veren tamamen yeni ve eksiksiz bir platform sunuyor. Arbor, kuruluşlar için de yerinde ve bulut üzerinde DDoS korumasını entegre olarak sunarak, çok çeşitli saldırılara karşı en iyi savunma uygulamalarını sağlıyor. Arbor DDoS ve güvenlik uzmanlarından oluşan bir ekiple 24x7 Güvenlik İşlemleri Merkezi tarafından desteklenen bu yeni hizmetler gücünü Arbor'ın teknolojisi, ürünleri ve ATLAS araştırma altyapısından alıyor. Arbor'ın kanal ortakları hem servis sağlayıcısı çözümlerinin hem de kurumsal çözümlerin global olarak pazara sunulmasında kritik bir rol oynuyor.
 
"Arbor eşsiz servis sağlayıcısı kapsama alanı, deneyimi ve ilişkilerinden yararlanarak yenilikçi DDoS etki azaltma çözümleri sunuyor. Sağlayıcıların bulut tabanlı DDoS hizmetlerini etkin şekilde devreye sokarken ya da ölçeklendirirken bir yandan da kuruluşlar için yerinde ve bulut üzerinde DDoS korumasını entegre halde sunarak sağlayıcılara kazançlarını artırma fırsatı sağlıyor. On yıldır pazar lideri konumundalar ve bu gibi yenilikçi hamleler liderliklerini perçinliyor" diyor, Infonetics Research kıdemli analisti olan Jeff Wilson.
 
Servis Sağlayıcıları için Arbor Cloud DDoS Koruması
Arbor dünyanın önde gelen servis sağlayıcısı ağlarında etkin şekilde kullanılır ve altmıştan fazla sağlayıcı gücünü Arbor'ın Peakflow® SP platformundan alan yönetilen güvenlik hizmetleri sunmaktadır. Arbor bu müşterilerle yakın çalışmalar içinde olarak bu hizmetleri devreye sokmalarına ve desteklemelerine yardım etmektedir. Arbor Cloud çözümü, bulut tabanlı mevcut DDoS güvenlik hizmetlerinin hızla ölçeklenebilmesine ve bazı durumlarda yeni hizmetlerin devreye alınmasına olanak verir. Arbor, müşterilerine kulak veriyor ve son kullanıcı talebini, ağ altyapısı ya da insan kaynakları açısından önemli miktarda sermaye giderleri olmadan verimli bir şekilde karşılamalarını sağlıyor. Arbor güvenlik uzmanları saldırıya uğramakta olan müşterilerine destek vermek ve hizmetle ilgili tüm hususları yerine getirebilmek için 24x7 telefonla ulaşılabilir durumdadır.
 
"Verizon, DOS Defense hizmetinin hazırlanma sürecinde dünyanın her yerindeki Verizon IP müşterilerini korumak için birkaç yıldır Arbor Networks donanımını kullanıyor. Arbor Networks'ün Arbor Cloud DDoS Koruması Hizmeti'ni devreye almasıyla birlikte, müşteriler çift iletişim operatörü ortamlarındaki en iyi uygulamalarını korurken bir yandan da hem Verizon hem de alternatif iletişim operatörlerinin Internet devreleri için denenmiş ve test edilmiş teknolojilerinden yararlanabilecekler," diyor, Verizon Enterprise Solutions şirketinden Güvenlik Çözümleri İdari İşler Müdürü olan Bart Vansevenant.
 
Kuruluşlar için Arbor Cloud DDoS Koruması
DDoS, kurumsal ağların kullanılabilirliğine yönelik ana tehdit halini almıştır. DDoS bir zamanlar, hedeflenen sistemin veri kanallarında aşırı yoğunluğa sebep olan, yüksek hacimli temel bir saldırı şekliydi. Günümüz modern dünyasında DDoS tehdidi sadece bağlantı bant genişliğini değil, aynı zamanda mevcut güvenlik altyapısını oluşturan güvenlik duvarı/IPS aygıtları gibi çeşitli aygıtları ve işletmede kullanılan HTTP, HTTPS, VoIP, DNS ve SMTP gibi çok çeşitli uygulamaları da hedef alan karmaşık bir dizi saldırı anlamına geliyor. Altyapı ve uygulama katmanından yapılan bu saldırılar hacimsel olarak azdır ve geleneksel çevrebirim savunma öğelerini hedef alarak onları bertaraf edecek şekilde tasarlanmışlardır. En iyi savunma uygulamaları, yüksek hacimli saldırılara karşı bulut tabanlı koruma ile uygulama ve altyapı saldırılarına karşı yerinde koruma yöntemlerinin bir arada kullanılmasını önerir.
 
Arbor Cloud DDoS Koruması ile kuruluşlar artık yerinde korumadan buluta kadar entegre bir etki azaltma sağlayan en iyi savunma uygulamalarını tek bir çözümde bir arada kullanabiliyor. Arbor Cloud, kuruluşların hacimsel, uygulama katmanı, durum kaybı (örn. güvenlik duvarını/IPS'yi hedefleme), karışık ve çoklu vektör DDoS saldırıları gibi çok çeşitli DDoS saldırılarına karşı korunmalarına yardım ediyor. Pravail® Availability Protection System (Pravail APS) uygulamasının yerinde kullanım kolaylığı mevcut kurumsal BT çalışanlarının geçiş denetimini ellerinde tutmalarına olanak veriyor ve saldırılar yerinde işlem yapılamayacak bir boyuta ulaştığında bulutun hızlıca uyarılabilmesini sağlıyor. Infonetics Research'e göre, DDoS koruması ve etki azaltma çözümlerinde dünya çapında bir sağlayıcı olan Arbor Cloud, buluttan yerinde korumaya kadar entegre bir koruma sağlıyor.
 
"DDoS için Arbor Cloud, hizmet verdiğimiz her iki pazarda da, servis sağlayıcıların ve kuruluşların DDoS korumasına yönelik taleplerini karşılayacak şekilde tasarlandı," diyor, Arbor Networks Başkanı Colin Doherty. "Servis sağlayıcısı olan birçok müşterimizin bulut tabanlı DDoS yönetilen koruma hizmetlerini devreye almasına yardım ettik ve Arbor Cloud onlara bu hizmetleri düşük maliyetlerle ölçeklendirmenin ve genişletmenin bir başka yolunu sağlıyor olacak. Büyük işletmeler açısından hikaye gayet basit. Optimum DDoS koruması için yerinde ve bulut üzerinde DDoS korumasını entegre olarak sunan bir çözüm gerekiyor. Arbor'ın sunduğu bu yeni fırsat kanal ortaklarımızı heyecanlandırmış durumda, çünkü pazarda en iyi DDoS savunması uygulamalarına ihtiyaç duyuluyor."

praktif
02-12-2013, 15:24   |  #5  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 1
5 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ağu 2013

Basın bülteni
2 Aralık 2013

Google ve Arbor iş birliğiyle siber saldırılar anlık izlenebilecek

 
Google, Arbor Networks'ün sağladığı verileri kullanarak hazırladığı yeni harita ile dünya üzerindeki siber saldırıların gerçek zamanlı olarak takip edilmesini sağlıyor. www.digitalattackmap.com adresinden hem anlık, hem de geçmişe yönelik olarak ülkeler bazında dijital saldırıları izlemek mümkün. Veriler atlas.arbor.net adresinden alınıyor ve harita üzerinde görselleştirilerek kullanıcıya sunuluyor.
 
Kurumlar ve servis sağlayıcıları için online hizmetleri engelleme amaçlı saldırılar (DDoS saldırıları) ve siber tehditlere karşı gelişmiş koruma çözümleri sunan Arbor Networks,dünya üzerindeki DDoS saldırılarının anlık olarak üzerinden takip edilebileceği bir harita oluşturmak için Google Ideas ile iş birliği yaptı.
 
Google Ideas, bir düşünce/eylem kuruluşu olarak insanların çatışma, kararsızlık veya baskı ortamlarında karşılaştıkları tehditlerle teknoloji yardımıyla nasıl yüzleştiklerini araştırıyor. Google Ideas, Arbor Networks'ün ATLAS® global tehdit izleme sisteminden elde ettiği anonim verileri kullanarak, kullanıcıların geçmişe dönük DDoS saldırı eğilimlerini keşfetmelerine ve belirli bir günde gerçekleşen ilgili olaylarla bağlantı kurmalarına olanak veren bir veri görselleştirmesi oluşturdu. Bu veriler günlük olarak güncelleniyor ve her ülke için geçmişe dönük olarak görüntülenebiliyor. 
 
Arbor Networks ilk olarak 2000 yılında önde gelen ağ operatörleriyle çalışmaya başladığında bu saldırılar 400 Mb/sn. aralığındaydı. Günümüzde ise 100 Gb/sn'yi geçmiş durumda. Tek değişen saldırı boyutu değil. 2010'dan itibaren, Internet korsanlığının yaygınlaşmasıyla birlikte DDoS saldırılarında adı geçen araçların, hedeflerin ve tekniklerin tamamen yenilendiği bir rönesans dönemi yaşanıyor.