Arılar evrimin cinsel seçilim yasasına karşı

kul coşkun
30-08-2016, 21:02   |  #1  
kul coşkun avatarı
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
0 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ağu 2016

Madde 7-) CİNSEL SEÇİLİM: (ÇAPKIN TAVUS KUŞU)
darwini , tavus kuşlarının göz kamaştırıcı renkleri ve uzun kuyruğu hasta eder. Çünkü, bu renkler ve kuyruğun uzunluğu hem hareketleri kısıtlandırıyor hem de avcılara yerini çok belli ediyor, hayatını tehlikeye atıyor.Bu ise doğal seçilime aykırıdır.

Buna göre darwin, cinsel seçilim senaryosunu üretti. Canlıların amacı sadece hayatta kalmak değil, üreyip genlerini geleceğe aktarması da gerekir. Evrime göre yaşamak ve üremek konusunda başarılı olamayan canlı başarısızdır.

Şimdi bize düşen de bir hayvanın hayatını her an tehlikeye atmasına rağmen çapkınlık derdinde olmayacağını ispat etmektir.

Arıların üremesi: Dişi arılardan sadece dişi kraliçe arı ürer. Bir arının kraliçe olabilmesi için yavru iken diğer dişi arılara göre daha iyi beslenmesi gerekir. Bu şekilde kraliçe arı olarak yetiştirilmeyen dişi arılar, kısırlaşıp üreyemezler. Bu dişi arılar niye çapkın tavus kuşu gibi evrimleşip, üreyecek hâle gelmediler? Neyse, zaten asıl konumuz dişi arılar değil.

Kraliçe arının en az 10-12 erkek arıyla çiftleşmesi  gerekir.  Zaten bir çiftleşmede bin civarı yumurta üretir. Ama kovandaki bütün erkek arılarla çiftleşemez. Peki, tavus kuşu hayatını her an tehlikeye atmasına rağmen çapkınlık peşinde ise, bu çiftleşip genlerini geleceğe aktaramayan erkek arıların durumu ne olacak? Erkek arıların bu durumu evrimcilerin cinsel seçilim yasasına aykırıdır.(Karıncaların da üremesi bu şekle yakındır ama tam araştırmadım çünkü arıların bu durumu cinsel seçilimi iptal eder.)

Şunu da ekleyim: Arılar oğul verme döneminde başka bir kraliçe arı yetiştirirler. Hatta, o sırada görev başında bulunan kraliçe arıdan gizli olarak  başka bir kraliçe arı da yetiştirebilirler. Kraliçe arı yetiştirmeleri 21 gün sürer. Bu noktada, çiftleşmeyen erkek arıları kendileri için çiftleşecek ve oğul çıkaracak başka bir kraliçe arı yetiştiremezler mi? Bunu yapmak için tavus kuşlarındaki gibi kendi hayatlarını tehlikeye atmalarına da gerek yok.