arkadaşlar lütfen yardım edin

volkan5525
20-11-2008, 15:14   |  #1  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
209 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ara 2007

arkadaşlar ben msn de sesli görüşemiyorum mikrofondan karşı tarafa ses gitmiyo,mikrofonda sorun yok ama bir türlü yapamadım lütfen biri bana anlatsın(vista kullanıyorum)

luqqa
21-11-2008, 00:18   |  #2  
luqqa avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
332 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Kas 2008

birinci olarak mikrofonunuz halen sağlam mı? evet ise devam hayır ise yeni mikrofon almanız gerek. Sağlam oldugunu nasıl anlarım. Başlat Programlar Donatılar Eğlence Ses Kaydedicisini açarak mikrofonun çalışıp çalışmadıgını anlarsınız. Eger kayıt almıyorsa mikrofon üzgünüm ki buyuk ihtimalle bozulmustur.
Veya mikrofonu yanlış bir girişe takmıs olabilirsiniz ki genellikle pembe girişler mikrofon girişleri için ayrılmıstır.
Veya vistayı kurunca ses nasıl olsa geliyor diyerek ses kartınızın sürücü ve ek yazılımlarını yuklememiş olabilirsiniz.
veya ses ayarları denetiminden mikrofonun mute on olup olmadıgını kontrol ediniz.
tum bu veyalara ragmen ses kaydedicisi ses yakalayamıyorsa kesinlikle mikrofonunuzda bir sorun oldugunu kanısına vardık.

Şimdi varsayımlarımız bilgisayarımda mikrofon çalışıyor, ancak sadece msn görüşmelerimde sesimi iletmiyor diyorsanız.
MSN uzerinde oturum açtıktan sonra üst menuden araçlar => Ses ve görüntü kurulumunda kullanmakta oldugunuz mikrofonu seçerek (seçince hemen denemeniz için imkan verir. siz konustukça renkli ses algılayıcısı hareket ediyorsa doğru mikrofonu seçmiş ve ses akısını sağlamısınız demektir) ileri veya next diyerek diğer kamera ve efekt ayarlarını da yaparak en sonunda tamam finish gbi ibare ayarlarınzı kaydedip çıkabilirsiniz.
Buraya kadar da sorunumuz yok diyorsanız;
Görüntülü arama sırasında fotograf veya görüntünüzün üzerinde ufak mikrofon tusunun userinde kırmızı bir çarpı warsa oraya tıklayarak mikrofonunuzu açabilirsiniz.
Yine sizin foto veya görüntünüzün yanındaki mikrofon simgesinin altında ses algılayıcısı hareket ediyorsa Bilgisayar ve MSN sorunsuz bir şekilde sesinizi algılıyor ve iletmeye çalışıyordur.
Evet buralarda bir sorunum yok diyorsanız ;
konustugunuz kişiye kulaklık veya ses kaynaklarının açık olup olmadıgını sorabilirsiniz.
Veya görüşme yaptıgınız kişi farklı bir ulkede yasıyor ise sizin ve onun internet bağlantısına ve bağlantıdaki kaliteye göre ses ve görüntü iletiminde sorunlar olması MSN tarafındn normal olarak görülmektedir. Skype veya camfrog görüntülü aramalarda MSN e nazaran kaliteli iletişim sağladıklarını düşünüyorum. Tüm bunlara rağmen halen bilgisayarınızda sorun devam etmekte ise sırtlayıp teknik desteğe göturmeniz hem sorunu en hızlı zamanda çözecektir hemde sizin bu sorunla başa çıkmaya çalısırken canınız sıkılmayacaktır.

volkan5525
21-11-2008, 00:30   |  #3  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
209 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ara 2007

dostum çok iyi açıklamışsın,ama bunlar mikrofonu tanıtıp en son yapılan işler(yani msn de kamerayı tanıtmak) benım mik çalışıyo,ses kartı tanıtıldı.
MSN uzerinde oturum açtıktan sonra üst menuden araçlar => Ses ve görüntü kurulumunda kullanmakta oldugunuz mikrofonu seçerek  dediğin yerde mikrofon yok gözüküyo,girişlerde de sorun yok,farklı bir şey var ama çözemedim,
yardımın için çok tşk ederim

luqqa
21-11-2008, 00:44   |  #4  
luqqa avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
332 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Kas 2008

dostum son eklemene göre iki kanıya varırız tekrar... Ses kartın tanıtıldı ise realtek veya bu gibi ses kartlarında son zamanlarda ek yazılımlar geliyor. son zamanlar dediğim uzun zamanlardır.

Muhtemelen en altta saat sekmesinin yanına ikon olarak düşerler. Audio yöneticisi olarak. Oradan jakların ayarlmasını tekrar yapılandırarak pembeye mikrofon girisi tanımlamayı deneyebilirsin. eğer mikrofonu taktıgın jak orada yani audio yöneticisinde farklı birşey olarak tanımlı ise mikrofon görevini yapmaması normaldir. ama orada da sorun yok mikrofon tanımlı ise. farklı bir mikrofon takıp denemeni tavsiye ederim. eger farklı bir mikrofon çalışıyor ise daha vahim bi durum ses jaklarında yanma olmus olabilir. uzaktan anlatına ancak bu dara anlatım kabiliyetim zayıf biras kusura bakma

luqqa
21-11-2008, 00:45   |  #5  
luqqa avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
332 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Kas 2008

hem mikrofonun çalışıyormus o zaman iki secenek kaldı ;

audio yöneticisinde jak ayarların bozulmustur veya mikrofonu taktıgın jak yanmıstır. sanıyorum gece oldu benm kafa durmaya başladı :D

volkan5525
21-11-2008, 00:48   |  #6  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
209 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ara 2007

dostum dedıklerinde bir sorun yok,bu çok farklı,xp de de böyle oluyordu ben denetim masasından ses ayarlarından bir şekilde buluyordum bi kutucuk vardı ezberlemiştim yerini orayı işaretliyordum o zaman mik aktif hale geliyordu :D
ama vistada onu bulamadım sorun bu ahh o kutucugu bi bulsam :D
yinede çok saolasın nedir bunun derdi anlamadım :)

luqqa
21-11-2008, 00:53   |  #7  
luqqa avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
332 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Kas 2008

yardımcı olabilmek isterdimama uzaktan ancak bu kadarına gücüm yetiyor bireysel kullanıcıyım sonuçta

volkan5525
21-11-2008, 00:55   |  #8  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
209 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ara 2007

olsun dostum saolasın yardımların için