Arkadaşlar pc yi kırmadan lütfen yardım edin bana

Mustafa Çetin
15-03-2020, 00:54   |  #1  
Mustafa Çetin avatarı
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
3 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2020

Arkadaşlar merhaba herkese. Cihaz ASUS X512DK-BR203T ve aldığımda içinde Windows 10 vardı. 1 hafta falan kullanabildim ve sonrasında PC devamlı kendi kendine BIOS'a girmeye başladı. Açınca BIOS'a giriyor ve bekliyor kendisi. Orada kurcalamadığım yer kalmadı ve hiç bir şekilde bir sonuca ulaşamadım. BIOS'tan kontrol ettiğimde SSD sağlam. Ben de çökme durumu olduğunu düşünerek format atmayı denedim. Farklı ISO yansımaları ile denedim ve asla başarılı olamadım. Delirmek üzereyim, PC yi yere çarpacağım. USB ye Win 10 u yazdırıyorum ve açılışta ESC ile Boot Select menüsünü açıyorum. Flash belleğe giriyorum ve Win 10 kurulumu başlıyor sözde). Sonrasında disk bölümlerine geldiğimde "Sil" "Biçimlendir" gibi seçeneklere tıkladığımda sürücünün FAT32 formatında olduğunu ve buraya yükleme yapılamayacığını söylüyor. Ben de CMD'yi açtım. Yönetici yetkisini aldım. Şu komutları denedim;

-diskpart

-list disk

-select disk 0 (ssd)

-clean (o an başarılı diyor ama tekrar girdiğimde hiç bir şey değişmemiş oluyor)

-create partition primary (Bu işlem için kullanılabilir alan yok)

Bu sefer bunun için çözümlere bakmaya başladım ve o çözümler de bu BIOS sürümünde işe yaramıyor.

Sonra şu komutaları denemeye başladım belki işe yararlar diye


-attributes disk clear readonly (Diskpart failed to clear disk attributes)

yine en başa dönmüş oldum yani.. delirmek üzereyim pc yi kırmama çok az kaldı.. Dediğim gibi ssd BIOS'ta da görünüyor, windows kurulumu yaparken de. Ama asla silme veya biçimlendirme yapılamıyor. Sıfır PC'de SSD nin bozulacağını da zannetmiyorum. Lütfen yardım edin bana.


Bu arada Hiren's BOOT , Boot edilebilen diğer HDD yazılımlarını açmıyor asla. Diğer laptopum açıyor ama şaka gibi. BIOS ayarlarında insanların şunu değiştirin bunu değiştirin dediği hiç bir şey bu laptopta yok. Toplamda 10 tane ayar ya var ya yok. Boot bölümünde hele hele hiç bir şey yok. Legacy'e geçiş mümkün değil.

excel_mustafa
15-03-2020, 01:34   |  #2  
excel_mustafa avatarı
Genel Denetmen
Teşekkür Sayısı: 545
4,442 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Nis 2012

yapılması gerekenlerin çoğunu yapmışsın. öncelikle bios u güncelle. sonra hd sentinel ile hdd ye badsector testi yap ve health kısmını kontrol et. memtest programıyla ram ları test et. garantisi bittiyse ssd yi çıkarıp sadece hdd ile başlat.

excel_mustafa bu faydalı yanıtı için aşağıdaki 1 kişiden teşekkür aldı... [ Göster ]
Mustafa Çetin
15-03-2020, 01:45   |  #3  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
3 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2020

Cevabınız için teşekkür ederim öncelikle. Garantisi bitmedi hocam daha 23 ay var :D 

BIOS u güncelledim bu arada. Bir değişiklik olmadı. SSD yi de garanti sebebiyle sökemiyorum. Zaten sadece SSD var HDD yok PC de. Galiba garanti yolu göründü SSD değişimi için. Bakalım başka fikir veren olacak mı.

Mustafa Çetin
15-03-2020, 12:42   |  #4  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
3 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2020

Up