ARM'nin yeni işlemcisi robotlara girecek!

CHIP Online
26-09-2014, 21:00   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Cep ve tablet gibi cihazlarda görmeye alıştığımız ARM işlemciler, çok farklı alanlara adım atıyor!

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/arm ... -girecek_49746.html

Resimlerle: IFA 2014: TV'ler, cepler, akıllı evler ve fazlası!

ARM, yeni Cortex M7 işlemcisinin robotları, akıllı ev eşyalarını ve giyilebilir teknolojileri bir üst seviyeye taşımasını umuyor.


Çip üreticilerine lisanslanacak olan Cortex M7 işlemci tasarımı, otomobillerde, tıbbi cihazlarda, ağ ve depolama cihazlarında da kullanılabilecek. Güç verimliliği ve performans konusunda geliştirmelere sahip M7, üreticilerin ürünlerinde daha fazla işlevsellik sunmalarına olanak tanıyacak. Örneğin 400MHz hızında çalışan Cortex M7, robotlar için daha iyi konum denetimi ve hız ölçümleri sunabilecek.


M7, akıllı saat gibi giyilebilir teknolojilerde yardımcı işlemci olarak kullanılabilecek. Daha yüksek görsel ve grafiksel işlevlere ihtiyaç duyan mobil cihazlarda ise Cortex-A gibi daha hızlı işlemcilere olan gereksinim devam edecek.


ARM, işlemcilerinin daha çok cihaza girmesini istiyor ve bu yüzden Nesnelerin İnterneti konusunda büyük önem veriyor. İnternete bağlı cihaz sayısının 2020'de 30 milyar ile 50 milyar arası bir sayıya ulaşması bekleniyor.


ARM, bir M7 işlemcisinin M0 veya M3 yongalarının birkaç katı işlevi yerine getirebildiğini, bunun alandan tasarruf etmede faydalı olacağını söylüyor. Yeni işlemci tasarımını destekleyen çip üreticileri arasında şu an Freescale, Atmel ve STMicroelectronics var.

Tüm Konu: ARM'nin yeni işlemcisi robotlara girecek!

Resimlerle: IFA 2014: TV'ler, cepler, akıllı evler ve fazlası!

Kaynak: www.chip.com.tr