Artık Güneş'i de depoluyoruz!

CHIP Online
20-05-2012, 20:45   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Güneş ışınlarından gelen enerjiyi, sonradan kullanmak için saklamak artık hayal değil!

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/arti ... oluyoruz_33676.html

Resimlerle: Güneş enerjili arabalar yarıştı!

Kaynakların yavaş yavaş azaldığı günümüz dünyasında, alternatif enerji arayışları halen sürüyor. Tabi bir de olan enerjiyi tekrar ve tekrar kullanma durumu söz konusu ki güneş altında esneyebilen yeni "Power Plastic" panel sayesinde artık enerji geri dönüşümü kullanmak çok daha kolay ve farklı.

Paraguay'da konuşulan Guarani lisanında güneş anlamına gelen cihazın adı, Kuaray. Ruben Freire tarafından üretilen cihazın en önemli özelliği, güneşten aldığı enerjiyi üzerinde bulunan ve esneyebilen panellere iletmesi. Genişleyebilen bu paneller sayesinde ve de içerisinde bulunan lityum-ion piller aracılığı ile gelen bütün enerjiyi kendi bünyesinde tutabilen Kuaray, enerji saklama konusunda büyük bir ilerleme gerçekleştiğinin net bir göstergesi.

Cihazın en büyüleyici parçası pek tabi plastik kasası... Mirel maddesinden üretilen plastik kısım, genel hatlarıyla biyolojik fermantasyon geçirmiş organizmaların bir araya gelmesinden üretiliyor. Kuaray güneş enerjisi aracılığı ile cep telefonu, MP3 player ve aklınıza gelecek birçok farklı teknolojik cihazı şarj edebiliyor. Fakat onu asıl inanılması güç yapan, istediği taktirde üzerinde bulunan enerjiyi saklayabiliyor olması.

Hali hazırda bulunan ve çevreye büyük zararı olan silikon tabanlı solar sistemlerden çok daha ucuz bir maliyeti olması ve fark yaratacak özellikleri üzerinde barındırmasıysa geleceğimiz için sevindirici bir haber.


Tüm konu: Artık Güneş'i de depoluyoruz!

Resimlerle: Güneş enerjili arabalar yarıştı!

Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Güneş enerjisi düşündüğümüzden daha da mı güçlü?