Artık Her Pc'ye Mac Kurabilirsiniz.

ECHELON_
02-06-2010, 23:50   |  #1  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
1,644 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Nis 2009

konu chıpın nisan sayısından alınmadır.

"üreticiler biosun yerini alacak olan EFI bıos konusunda çokta motive değiller, maclerin yıllardır kullandığı efı bios pclerde çok yavaş yayılıyor. donanım üreticisi msı iki modelinde efı bıos bulundursada ikiside güncel modeller değil. asus bu konuda bir konsept videosu yayınlamıştır. biz üreticileri bir yana bırakıp efı yı mevcut pc mize nasıl kuracağımızı anlatalım. bunun en büyük amacı pcnize istediğiniz işletim sistemini kurabiliyor olmanız anlamına gelmesidir. mac os kurmak bu efı bıos sayesinde mümkündür her bilgisyara ve platforma. bu sayede mac os efı biosu olmayan herhangi bir pcye kurulabilir hale gelir hemde sorunsuz şekilde. ancak bunun için küçük bir hileye ihtiyaç vardır. EFI-X modülü birtakım özel donanımlara ihtiyaç duyuyor, bunların başında ıntel cpu, gigagabyt anakart ya da dfı markalı anakart olmalı. grafik kartı o kadar sorun değil nvidia ve atiler sorunsuz çalışıyor."

ingilizceden çevrildiği için yukarıdaki metin biraz anlaşılmaz gelsede işin özü şu; efı bios mac pclerin kullandığı biosa verilen isimdir, bu bios ms os kullanan pclerde yok ama anakarta takılan aşağıdaki zımbırtı bu efı bıos görevini görmekte ve maci sorunsuz kurmaktasınız youtubede bi sürü videosu var ben bir kaçını verdim özellikle ilk video oldukça açık ve analışılır.

eğer dahili modülü harici bir usb portuna bağlamak istiyorsanız bir bağdaştırıcı almanız gerekebilir. pc marketlerinde 3 avro imiş -chıp öyle diyor-.  tüm bunları yaptıktan sonra mac dvd ile kuruluma geçebiliyormuşsunuz. fiyatı 155 avro imiş göze alınabilecek bir fiyat mac keyfi için.aparat şu:



http://www.youtube.com/watch?v=I_CwF1ipMNo&feature=related
http://www.expresshd.com/pages.php?pID=7&CDpath=4
http://www.macintouch.com/reviews/efix/
http://www.youtube.com/watch?v=9FQlmYWczVI
https://www.chip.com.tr/konu/EFI- ... ina-aldik_9166.html

Son Düzenleme: ECHELON_ ~ 03 Haziran 2010 00:46