Arttırılmış gerçekliğe Sony damgası!

CHIP Online
03-05-2014, 15:00   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Sony'nin bu yeni teknolojisi gelişirse, PlayStation için yeni bir dönem başlıyor olabilir!

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/art ... -damgasi_46855.html

Resimlerle: Sony PlayStation 4'ü yakından görün!

Sony'nin yeni bir kamera teknolojisi ile birlikte kullanmak amacıyla geliştirdiği yazılım, oyun dünyasında heyecan yarattı. Kullanıcıların elindeki kartları tanıyarak etkileşime geçebilen kamera uygulaması sayesinde, arttırılmış gerçeklik oyunları hazırlamak mümkün olacak. Örneğin, kullanıcının elinde devrilmemesi gereken birkaç parça kutu varken yürümesi gerekebilecek veya sadece ellerini kullanarak bir uzay gemisini kontrol edebilecek.


Sony mühendisleri bu uygulamayı yeni nesil oyunlarda kullanmak üzere geliştirecek ve PlayStation oyunları gelecekte, aynı Kinect'te olduğu gibi, kamera karşısında oynanabilecek. Ancak Sony sisteminin Kinect'ten daha gelişmiş olacağı kesin.


Mühendislerin gösterdikleri bir diğer örnekte, Jurassic Park benzeri bir ortamda dinozorlar av ararken kullanıcı kendini gölgelerin arasında saklayarak dinazorlardan kaçınmaya çalışıyor ancak kamera odadaki ışık ve gölge hareketlerini de analiz ederek, dinozorların bu hareketlere tepki verilmesini sağlıyor.


Kısacası, eğer Sony bu teknolojiyi yeterince geliştirebilirse, Oculus Rift gibi sanal gerçeklik gözlüklerine alternatif bir arttırılmış gerçeklik sistemi ile karşımıza çıkabilir.

Tüm Konu: Arttırılmış gerçekliğe Sony damgası!

Resimlerle: Sony PlayStation 4'ü yakından görün!

Kaynak: www.chip.com.tr