aşk için yardım

knkoyunda
06-08-2020, 00:35   |  #1  
knkoyunda avatarı
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
0 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ağu 2020

Öncelikle iyi günler 

Ben 5.sınıfta bir kıza aşık olmuştum .Ama kıza bir türlü açılamıyordum. Arkadaşlarımda sevgilim yok diye benle dalga geçiyordu bende bi kızka sevgili oldum sevmeden sevgili oldum çok saçma işte ama çocukluk aklı sonra ben bu kızı oynatır gibi falan oldum . Bu kız sevdiğim kzıın yakın arkadaşıymış . Neyse Sonra ben Bu kızdan ayrıldım ve kız benden sadece bşi istedi Şu kız seni seviyor ondan uzak dur . şu kız dediğide sevdiğim kız . Ama Bende Fake olur diye taviz vermedim . neyse zaman geldi geçti sınıflarımız ayrıldı lisede ama ben artık çok bunalıyorum hiç kimseden  hoşlanmıyorum o kzı istiyorumda illada o kız falan filan bu korona girdi araya benim aklımdan kız çıkmıyor çok bunalıyorum en çok mutlu olarak yaptığım şeyleri hiç zevk almadam yapıyorum gelecek hayallerimi onun üstünden kuruyorum. Neyse İşte Şu 1 hafta önce Kıza mesaj attım nasılsın napıyorsun diye iyiyim falan dedi şaşırmış benden hiç mesaj beklemiyomuş iyi yapmışsın falan dedi . Sonra işte Dedim ki napıyorsun görüşmeyeli dedim .Eve yeni geldim yazamıyorum dedi  bende tamam o zaman müsait olunca yazmak istersen yaz dedim oda zennetmiyorum dedi korktum bian sonra şaka yaptım falan dedi . Ben Bu kızla konuşmak istiyorum ama bazı şeylerden korkuyorum Elimde Olmaan bir şeyide kaybedemem ama korkuyorum işte ne yapmalıyım sizce

sonboss
06-08-2020, 12:26   |  #2  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
2 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Tem 2020

bence bodoslama dalmalısın. bodoslama dalmayıp ne yapacaksın, hayallerinde rüyalarında mı kavuşacaksın? kız zaten sana yeşil ışık yakmış. bence hemen şu an mesaj atmalısın. beklemenin alemi yok. bu arada bence senin eski kız arkadaşın, kızın sana ilgisi olduğunu bildiğinden uzak dur kızdan demiş. mesaj at demiştim, attın mı bu arada?

Son Düzenleme: sonboss ~ 06 Ağustos 2020 12:27
sonboss
06-08-2020, 12:28   |  #3  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
2 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Tem 2020

çocuğa bekleme neden diyorsun @costacurta kardeşim, beklemesin bence

White-Fox
06-08-2020, 15:16   |  #4  
White-Fox avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 155
1,104 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eyl 2010

Bunlar hep matematik eksikliğinden, bir hesap yapalım : 7-8 milyar (8'e yuvarlıyorum) insan nüfusun olduğu bir dünyada yaşıyoruz. Biyolojide genelde cinsiyet oranları birbirini kovaladığından yarısının kadın olduğunu varsayıyorum. Elimizde potansiyel bir 4 milyar var :)

Yaşına ise 15-16 diyelim, bir erkek için ergenliğe girme yaş aralığı 10-15 verilmiş ortalama 12,5 den 13 e yuvarlayarak alalım. Şimdi artık konuşalım durumu :)

3 yılda tanıdığın 50 kişinin içinde ruh eşini bulma ihtimalin ile, kalan 37 yılda 4 milyarlık bir küme içerisinden ruh eşinin bulma ihtimalini değerlendirelim. Bence oran orantı kurmaya gerek yok, ikinci ihtimalde küme potansiyeli birinciden daha fazla.

Matematik sevmiyorsak biyolojiyle yolumuza devam edelim.

Bilindiği üzere duygular belirli hormon karışımlarının doğurduğu sonuçlardan ibarettir.Beyin belli inputlarda output olarak bir hormon salgılanmasını(kendi salgılar veya salgılatır) sağlar. Muhtemeldir çok depresif ve yorgun hisseden bir insanda nasıl tsh yüksek çıkıyorsa, başka bir canlıya aşk duyan bir insanda oksitosin, adrenalin vb. gibi hormonlar normalden daha yüksektir. Bu hormonlar zevk verir, mutlu eder. Karşındaki canlı seninle olduğu için mutlu değilsin, o seninle olduğu için sen bu hormonları dozajında salgılayarak kendi mutluluğunu üretebildiğin için mutlusun. Yani şimdi düşününce mecnun bile olsa bir insancık, uzun süre bu salınımı yapabilmesi biraz düşük bir ihtimal :) eeh ayrılmalar boşanmalar da bundan biraz denebilir belki :) 

Bu kadar laf salatasından sonra senin yaşında biri için aşk diye birşeyin olmadığını hatırlatmak isterim tekrar :) Günlerini ve aylarını 50 kişilik bir kümeden 3 yıllık bir yaşanmışlıkla yapmış olduğun bir seçimi yaşamakla geçirmektense otur derslerine asıl güzel bir üniversite ve yeterli bir bilgi birikimi + yaşam kalitesi elde ettikten sonra 4 milyarlık bir kümeden seçim yapmanı daha doğru buluyorum.

İnsan yaşayacağı hayatı değerlendirip, analiz edebilmeli, planlamalı ve doğru kararlar vermek için bilgi birikimini soyut düşünce gücüyle kullanarak sonuca varabilmeli. Yoksa zamanını ve hayatını israftan öteye gidemezsin.

excel_mustafa
07-08-2020, 00:16   |  #5  
excel_mustafa avatarı
Genel Denetmen
Teşekkür Sayısı: 545
4,443 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Nis 2012

geçmişteki olaylara ve insanlara takılma depresyona girersin. içinde kaldıysa konuşup bi sonuca ulaştır ona göre yoluna bak bence.