Asp acil yardım Lüttfeeen!

osmanefe
01-06-2009, 21:24   |  #1  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
1,693 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2009

 

Arkadaşlar gerçektende çok sıkışık bi durumdayım bana yardımcı oılursanız sevinirim benim bir program yazmam lazım asp ile bu prograsm şu şekilde olucak ben bir sayfadan textfield a bir sayı giricem ve o sayı mesela 100 diyelim 100e kadar olan bütün poliandromik sayıları bulacak. poli andormik sayıyı bulmak için önce get metodu ile gelen veri alınacak sonra o sayı mesela 35 bu sayısı tersine dondürücek yani 35 olucak 53 ve bu işlemi yaptıktan sonra 35 ile 53 yoplayacak 35+53 sonuç 88 bunu kontrol edicek baş ve son sayısı aynıysa bu poli andromik diye ekrana yazıcak ama 100 yazdı diyelim 100 ü araştırmayacak 100e kadar uygun olan sayıları bulup yazıcak


Yardımcı olursanız  çok sevinirim eğer hiç yardımcı olamayacaksanız bile ben bu sayıyı nasıl tersine çevirim 35 i - 35 e değil 53 e nasıl çeviririm onu yazın yeterli  Şimdiden çok teşşekkür ediyorum Acilen Yardımlarınızı Bekliyorum
  -------------------------------TANIM-----------------
Poliandromik sayı nedir?


--------------------------------------------------------------------------------

Poliandromik sayı, sayı son basamağından başlanarak yazıldığında aynı sayıya eşit olan simetrik sayıdır. 15966951 biçiminde olan sayılardır. Bir basamaklı pozitif sayılar da poliandromik sayılardır. Tanımdan anlaşılacağı gibi en küçük iki basamaklı poliandromik sayı 11, en küçük üç basamaklı poliandromik sayı da 101’dir.

196 Algoritma Yöntemi


--------------------------------------------------------------------------------

Poliandromik olmayan bir tamsayıdan yola çıkarak poliandromik olan bir sayıya ulaşmak için kullanılan bir yöntemdir. Yöntem şu şekilde uygulanır. Poliandromik olmayan bir tamsayı seçilir. Seçilen tamsayının basamakları yer değiştirilerek sayının tam tersi bulunur ve bu sayılar toplanır. Buna sayının algoritmasını almak denir. Aynı işlem çıkan sonuç için de bir poliandromik sayıya ulaşana kadar devam eder. Bu yöntemi, bazı 2 basamaklı sayılar için uygulayalım.


35 + 53 = 88

74 + 47 = 121

87 + 78 = 165 ... 165 + 561 = 726.... 726+627 = 1353..... 1353 + 3531 = 4884

Algoritma yöntemi, bir çok tamsayıya uygulanabilir. Uygulanamadığı çok az sayıda tamsayı vardır. Yöntemin uygulanamadığı sayılar : 196, 295, 394, 493, 592, 689, 691, 788, 790, 879, 887, ... şeklindedir.

Yukarıda verilen sayılara algoritma yöntemi uygulanamaz demiş olsak da, aslında bu sayılar çok yüksek sayılara kadar yöntemin uygulandığı ama poliandromik sayıya ulaşılamadığı sayılardır. Belki de daha büyük sayılara kadar uygulandığında poliandromik sayı verebilirler. Örneğin 196 sayısı için yöntem uygulandığında elde edilen ilk sayı 887 olup, devam edildiğinde 1675, 7436, 13783…. sayılarına ulaşılır. 1990 yılında, John Walker, bilgisayar yardımıyla, 196 sayısının 2415836 defa algoritmasını almış ve poliandromik sayıya ulaşamamıştır. Yine 196 sayısı için 1995 yılında Tim Irvin 9480000 defa algoritma almış ve gene poliandromik sayıya ulaşamamıştır.

Algoritma yöntemi kullanılarak bazı sayıların poliandromik sayı üretmeyeceğine yukarıda değinmiştik. Bu konuda yapılan bazı çalışmalardan örnekler verebiliriz. Örneğin, 23 adımda poliandromik sayı üretmeyen sayıların sayısı ilk 10000 sayı arasında yalnızca 251’dir. Bunlardan bazıları 23 adımdan sonraki adımlarda poliandromik sayı verebilirler. İlk 100000 sayıda, algoritma yöntemi sonucu hiçbir şekilde poliandromik sayı üretmeyen sayıların sayısı ise 5996 olarak belirlenmiştir

osmanefe
02-06-2009, 16:43   |  #2  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
1,693 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2009

Arkadaşlar hocadan zar zor bir kopya aldım pointerle yapman gerekiyo dedi ama pointerla ilgili hiç bir kaynak yok elimde internnetede sadece C# için var
pointerla sadece 23 sayısını 32 diye yazdırıcam bu kadarını yapan kodu bilen varsa yardımcı olabilir mi???

PcMaKeR
03-06-2009, 13:59   |  #3  
PcMaKeR avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 5
8,935 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eki 2005

asp de pointer la nasıl yapacaksın onu merak ettim şimdi.

futurewmo
30-07-2009, 18:27   |  #4  
Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 1
25 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Tem 2009

asp metni StrReverse ile çevirebilirsin
önce numarayı string e çevir sonra bi daha integer yaparsın.

pointer tarzıda

o rakamın önce kaç karakter uzunlugunda oldugunu bul
sonra bir döngü izinde en birinci karakterden ayırarak bir diziye taşı
sonra aynı dizi tersten başlayarak bir değişkende topla gerisini halledersin

bunlar hakkında bilgi sahibi olman içinde aspde string fonksiyonlar diye arat yapamazsan kod yazarak sana yardımcı olurum.kolay gelsin

akincitr
06-09-2009, 22:01   |  #5  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
4 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eyl 2009

Dim ploisayilar(101)
gelensayi=requesty.querystring("sayi")
gelensayistr=Cstr(gelensayi)
for i=1 to 100
degisken=StrReverse(gelensayistr)
degisken=Cint(Degisken)
ploisayilar(i)=degisken+gelensayi
Next