ASP de Toplama

ali000
07-01-2009, 12:57   |  #1  
OP Üye
Teşekkür Sayısı: 0
97 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Nis 2006

 

Arkadaslar benim "abc.mdb" adlı veritabanım var. Bu veritabanında "kayitlar" tablosu içinde "A" sutunu var ve bu sutun sayılarla dolu. Ben bu sutundaki sayıların hepsini toplayıp yazdırmak istiyorum. Bunu nasıl yapabilirim?

Tesekkurler....

Selçuk İslamoğlu
07-01-2009, 13:54   |  #2  
Selçuk İslamoğlu avatarı
CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 73
4,128 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ağu 2003

SELECT SUM sütun_ismi AS toplam FROM tablo_adi

ali000
09-01-2009, 15:48   |  #3  
OP Üye
Teşekkür Sayısı: 0
97 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Nis 2006

<%
set  conn = Server.CreateObject("ADODB.Connection")
conn.Open("DRIVER={Microsoft Access Driver (*.mdb)}; DBQ=" & Server.MapPath("veritabani.mdb"))
%>


Peki buraya nasıl uyarlıyacagız??????????

studyocrea
14-01-2009, 18:28   |  #4  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
12 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2009

oraya uyarlamayacaksın. yazdığın veri tabanı bağlantısını sağlıyor. sen toplam sayıyı almak istiyorsan toplamadet.asp diye bir sayfa oluştur.
<%
Set rs = conn.Execute("Select SUM kayitlar AS toplam FROM A;")
%>
Tablodaki stunların içerik Toplamı : <%=rs("toplam")%>

Son Düzenleme: studyocrea ~ 14 Ocak 2009 18:28
ali000
27-01-2009, 10:59   |  #5  
OP Üye
Teşekkür Sayısı: 0
97 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Nis 2006

Tesekkurler....

temtek
14-04-2009, 15:05   |  #6  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
3 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Şub 2008

Merhaba ;

Yazmış olduğunuz SQL kodunu kullandım fakat hata alıyorum.

Hata Tipi:
Microsoft OLE DB Provider for ODBC Drivers (0x80040E14)
[Microsoft][ODBC Microsoft Access Sürücüsü] 'SUM tutar' sorgu ifadesi içindeki Sözdizimi hatası (eksik işleç)
/siparis.asp, line 66


Kullanım şeklim aşağıdaki gibidir.

set toplam = server.createobject("adodb.recordset")
toplam.open "SELECT SUM tutar AS toplam FROM masa" ,temtek,1,3

temtek
17-04-2009, 18:24   |  #7  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
3 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Şub 2008

teşekkür ederim hocam oldu :)