asp.net|yardımcı olursanız sevinirim!

Ashley_
05-06-2011, 20:29   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
7 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Haz 2011

Arkadaşlar merhaba;
Acil bir yardıma ihtiyacım var. Bir ödevim var. Sql serverda oluşturduğum tabloyu Asp.net te c# dilini kullanarak tabloyu bağlama, veri girme, güncelleme ve sayfayı yükleyince görüntüleme işlemini yapıyorum. Yazdığım program teknik olarak çalışıyor ancak 3 tane bir türlü çözemediğim sorun var.

Tabloda ki veri tiplerinden biri Decimal diğeri Image. Decimal veri tipine kod kısmında değer girip çalıştırdığımda virgülden sonrasını atıyor, yuvarlıyor yani. Image viri tipinde ise kod kısmında veri girişi nasıl yapacağımı bilmiyorum. :S Çok aradım ancak bana yardımcı olabilecek bir kaynak bulamadım.

Diğer sorunum ise programı her çalıştırdığımda kayıtların tekrarlanması.
Örneğin 1 nolu satırda ki veri ali 2 nolu satırdaki ahmet. Programı kapatıp tekrar çalıştırdığımda bunlara ek olarak 3. ali 4. ahmet şeklinde sürekli artıyor ve bunu programı her çalıştırdığımda yaşıyorum. Bunu nasıl çözeceğimide bulamadım.

Bilen arkadaşlar yardımcı olursa gerçekten çok sevineceğim.
Şimdiden teşekkürler.

saidcakir43
06-06-2011, 02:48   |  #2  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
16 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Tem 2009

İlk olarak, programı her çalıştırdığınızda ekleme yapması büyük bir ihtimalle ekleme kodlarınızı page_load altında yapmanızdır yani bir button'a basınca değilde sayfa yüklendiği anda (page_load) ekleme kodlarınızı yazıyorsunuz. 
Image veri tipi sorununuza yönelik, eğer sql veritabanına resim kayıt etmek istiyorsanız, bunu varchar veya nvarchar türünde sql de belirtip daha sonra resmi projeniz içerisindeki bir klasöre kaydederek yapabilirsiniz. Resmi sql'den çekerken de örn : <img src="Resim/<%#Eval("resim").ToString() %>" /> gibi.

Ashley_
09-06-2011, 16:46   |  #3  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
7 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Haz 2011

verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim.

evet bende farkettim her brini ayrı butonlara yazarak o problemi çözdüm. aynı şekilde decimal veri tipinide hallettim. tek problemim image kısmı. şöyle bir durum var. eğitmenim alanın tipi image olacak ve kod kısmında yazarak oraya veri ekleyeceksin dedi. o sebeple karıştım bende. yazdığınıza bakarak bir sorum olacak. sadece resmin kaynağını belirtmek yetiyormu? netten araştırdığımda veri tipi dönüşümleri gibi birden fazla bilgi ile karşılaştım ve henüz yeni oldugumdan kodları çokta anlayamadım.

yarına bitirmem gerekiyor. bilen arkadaşların yardımlarını rica ediyorum.

yazilimkurdu
19-06-2011, 11:46   |  #4  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
2 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Haz 2011

Birincisi sayfa her yüklendiğinde kayıtlar olan kayıtların üzerine ekleme yapılıyor bunun önüne geçebilmek için sayfanın Load'ına şu kodu yazman lazım;
if (Page.IsPostBack == false)
        {
            Neyi dolduruyorsan buraya o kodu yazmalısın
          
        }
eğer vigülden sonrasını almıyorsa veri tipini int(integer) olarak değilde float olarak ayarlamalısın

Ashley_
21-06-2011, 20:19   |  #5  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
7 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Haz 2011

Kusura bakmayın, geç cevaplıyorum. Projemi yorumumu yaptıktan sonraki gün teslim etmiştim. Biraz uğraşsam da halledebildim. Yine de ilginiz için teşekkür ederim.