Asus eee pc 1000h ses karti

HPQ-User
03-05-2011, 11:42   |  #1  
OP CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 29
30,996 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2007

dnznc sormuş:
Merhaba,
sorunum ile ilgileneceginizi dusunmek dahi mutlu edici, bunun icin tesekkur ederim.

Bilgisayarimin modeli basliktaki gibi. birkac gun once youtube'dan bir video izlerken ses birden gitti. sonra virus taramasi yaptim bilgisayarin tumunde ve 2 virus buldu avast programi. bu dosyalari hemen sildim, ancak birinde volume [trj] gibi bir sey yaziyordu, ama bunu farkettigimde siliniyordu. bir daha da nerde oldugunu bulamadim bu silinen dosyanin.
sonra realtek driver kaldirdim tekrar yukledim. sorun gecmedi. sonra ben de recovery denedim. f9 tusu ile yapilan recovery. birkac saat sesi normaldi. sonra gurultulu bir cizilti ile kayboldu gitti.. arada o cizirti oluyor, bir sureligine ses cikiyor. sonra tekrar gidiyor.. sorun nedir emin degilim, bilgisayardan anlamiyorum. ancak ses kartinin yandigini dusunuyorum. internette okudugum bu gibi sorunlardan cikarimim bu. ancak asus un bu modelinin ses karti nedir, anakart ile ses kartinin bir baglantisi olur mu? ses karti ayrica degisir mi? servisine mi gitmesi lazim illa ki yoksa, bilgisayar tamir eden bir yere gotursem olur mu? garantisi bitti, servisine giderse masrafi cok olur kanisindayim. ve eger ki anakartim degisecekse nasil bir yol izlemem gerekiyor hicbir fikrim yok? suan yeni bir bilgisayar alma sansim da yok.

tum bu aklimdaki sorular uzun gelse dahi, ozu sudur ki: asus eee pc 1000h bilgisyaarimdan ses cikmiyor, realtek driver duzgun calisiyor. ses karti yanmis olma olasiligi nedir? asus a uygun ses karti modeli nedir?

ilgilenirseniz cok memnun olurum.
iyi calismalar dilerim.

Soru Türü: Donanım
İşletim Sistemi: Windows XP
Sistem Özellikleri:
asus eee 1000h
microsoft xp
intel atom
dolby sound room
2GB RAM

İnternet Tarayıcı: Mozilla/5.0 (Windows NT 5.1; rv:2.0) Gecko/20100101 Firefox/4.0

Kapalı Hesap (154666)
03-05-2011, 20:01   |  #2  
Kapalı Hesap
Teşekkür Sayısı: 16
4,901 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eki 2009

Bu veriler doğrultusunda ses kartının yanma ihtimali çok düşüktür. Olasılıkla bazı codeklerin tahrip edilmesi ve bu tahribatın bios içerisine de yazılmış olması.
Biosun sıfırlanması (clear-cmos) ve yeniden recoveri yapmak ve kodek paketini yeniden yüklemek muhtemelen sorunu çözebilir.