Asus K52Jc BIOS güncelleme sorunu

deliiiiiii
16-05-2014, 01:58   |  #1  
OP Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 1
43 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2011

merhaba arkadaşlar,
öncelikle biosu güncelleme ihtiyacımı söyleyim, bir mavi ekran hatasından sonra nvidia tamamen devre dışı kaldı(hiçbirşekilde görünmüyordu ve nvidia drivrını baştan kurmak istediğimde aygıt bulunamadı hatası geliyordu format atıp 0 dan kurmak istedim yine olmadı) bu model laptoplarda başbelası optimus sistemi var ve nvidia ekran kartını görmüyor görmesi içinde netde araştırdığım konulara göre biosu güncellemem gerek ancak asusun driver indirme sitesindeki en son bios sürümünü winflash a göstertdiğimde bios dosyasının eski olduğunu söylüyor. yöntemin kesin çalıştığına eminim ama biosumu güncelleyemiyorum. aşağıya resimde atacağım bendeki bıos versiyon 216 asusun sitesindede maalesef en son 216 sürümü var. acaba yeni bios sürümünü bulmama yardımcı olabilecek biri varmı veya başka çözüm yolu öneren?
Bir başka net sitesinde ise arkadaşın biri 205 numaralı biosu indirip flasha atmış Ez flash mı ne bi bölüm varmış biosda o şekilde biosun sürümünü birnevi düşürerek çözmüş sorununu onuda hiç anlamadığım için güvenenemediğim için henüz denemedim. son sürüm biosa şiddetle ihtiyacım var. yardımlarınızı bekliyorum.

murat5038
16-05-2014, 10:58   |  #2  
murat5038 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 680
6,682 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eki 2012

 

En son bios'u zaten güncellemişsin o yüzden güncelleyemiyorsun. Sorunun biosla değil. İntel sürücüyü kurmadan Nvidia driverini kuramazsın.

İşletim sistemini belirtmediğin için güncel driverleri de veremiyorum. İntelden güncel sürücünü indir yükle bilgisayarı yeniden başlat chipset sürücünü güncelle sonra Nvidia olanı custom/clean install şeklinde yükle.

deliiiiiii
16-05-2014, 11:44   |  #3  
OP Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 1
43 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2011

işletim sistemim windows 7 ultimate 32 bit . chipset sürücüm kurulu değildi en son sürümünü kurdum. önce inteli silip son sürümünü sitesinden indirip kurdum ardından reset attım, sonra chipseti kurdum. nvidianın son sürümünün setupına tıkladığımda yine altdaki resimdeki hatayı veriyor. custom/clean install dediğinden bişey anlayamadım

Son Düzenleme: deliiiiiii ~ 16 Mayıs 2014 19:10
murat5038
17-05-2014, 13:35   |  #4  
murat5038 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 680
6,682 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eki 2012

Son sürüm diyorsun eski sürümü gösteriyorsun.



1. verdiğimi yükle sonra bittiğinde 2. verdiğimi yükle yüklerken Custom/clean install şeklinde kur. Bilgisayarı yeniden başlat.

deliiiiiii
17-05-2014, 17:32   |  #5  
OP Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 1
43 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2011

dediklerini uyguladım inteli yükledim reset attım nvidiaya geçtim(custom/clean install i göremedim) sistem kontrolü aşamasında yine resimdeki uyarıyı verdi. custom/clean belkide 1 sonraki adımda çıkıyor ama işte o adıma geçmeden sistem kontrolünde hatayı veriyor. belkide ben beceremiyorum(ki yüzde yüz öyle :D )

Son Düzenleme: deliiiiiii ~ 17 Mayıs 2014 17:37
murat5038
18-05-2014, 18:12   |  #6  
murat5038 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 680
6,682 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eki 2012

Sorun çözülmüştür.

murat5038 bu faydalı yanıtı için aşağıdaki 1 kişiden teşekkür aldı... [ Göster ]
deliiiiiii
18-05-2014, 22:24   |  #7  
OP Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 1
43 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2011
Alıntı: murat5038  
Sorun çözülmüştür.
 


eline sağlık üstadım :)

deliiiiiii bu faydalı yanıtı için aşağıdaki 1 kişiden teşekkür aldı... [ Göster ]