ASUS ROG750jz CPU ve Anakart Isı problemi (Yardım)

sgsalman
11-06-2017, 13:43   |  #1  
sgsalman avatarı
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
2 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Haz 2017

Merhabalar abilerim ve arkadaşlar,

Kullandığım Asus Rog750jz marka oyuncu bilgisayarı son dönemlerde fan sesinde değişiklik olduğu için sıkıntı olduğunu farkettim ve birkaç kere hem CPU hem GPU fanlarını söküp temizledim. GPU tarafında bir sıkıntı yok zaten GPU fan sadece oyunlarda ekran kartı çalışınca başlıyor. Ama CPU sıcaklığı en ufak şeylerde bile birden yükselebiliyor. Yazılımsal kaynaklıdır diye köklü format attım bütün laptopa, ancak yinede sıcaklık değişmedi. Format atmadan önce ise Zalman marka termal macun uyguladım CPU üzerine. Bu denemelerime rağmen şu anda mesela C diskini virüs taraması başlattıgım anca sıcaklık değerleri birden fırlıyor. Bu sadece bir örnekti ve aşağıda virüs taraması yapmadan önceki "Stabil" haldeki ve tarama esnasındaki "yükleme altındaki" resimleri paylaşacağım. Yükleme altındaki sıcaklık değerleri virüs taramasını çalıştırdıktan 1 saniye sonraki değerlerdir.

Sorunlar bana göre şunlar olabilir;
1) Termal macunu fazla kalın sürmüş olabilirmiyim diye düşündüm.
2) CPU fanım pek sağlıklı çalışmıyor dicem ama tam tur dönerken iyi sirküle ediyor havayı.
3) Güç ile ilgili bir sıkıntımı olabilir acaba, çünkü bundan 1 ay önce şarjı görmeme problemi yaşıyordum kendiliğinden geçti ve şu an normal, şarj takınca görüyor.

Aklıma gelenler bunlar, bilgisayarı kullanmaya kıyamıyorum şu anda birşey olacak sıcaklıktan dolayı diye. Konuya hakim arkadaşlarımızın yardımlarını dört gözle beklemekteyim, Şimdiden minnettarım ve teşekkür ederim.


Son Düzenleme: sgsalman ~ 11 Haziran 2017 13:46 Neden:
sgsalman
12-06-2017, 01:27   |  #2  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
2 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Haz 2017

++++ arkadaşlar kimsenin bilgisi yokmudur???